2024. április 20., szombat
SPORTHÍREK

Dániában is győzött a Veszprém

KÉZILABDA

A férfi kézlabda Bajnokok Ligája szerdai fordulójában a Veszprém 33:27-re nyert az Aalborg otthonában. David Davis vezetőedző ezúttal is tartalékos csapatot küldött pályára, mindössze 11 mezőnyjátékos és 2 kapus állt rendelkezésére. A házigazdák pontosabb, gördülékeny játékkal kezdtek, az első negyedórában uralták a pályát. Davis időkérését követően valamelyest sikerült rendezni a sorokat, a védekezés és a támadás is javult, ám a szünetben így is kétgólos (18:16) hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A második játékrészt egyértelműen a vendégek kezdték jobban, hamar átvették a vezetést, és Vladimir Cupara bravúros védéseinek köszönhetően el is döntötték a meccset.

7. forduló, A csoport: Flensburg–Meskov 29:29, Porto–PSG 31:34. Az élcsoport: Kielce és Flensburg 9, Meskov 7 pont stb. B csoport: Zagreb–Motor 23:24, Aalborg–Veszprém 27:33. Az élcsoport: Veszprém 11, Barcelona 10, Aalborg 8 pont stb.

KOSÁRLABDA

Milánói meglepetés

Példás csapatjátékkal borította a papírformát Milánóban a Crvena zvezda, amely az Euroliga 9. fordulójában 87:79-es diadalt aratott. Saša Obradović csapata a 30:21-re lehozott második negyeddel vette át a vezetést a nagyszünetre (44:48), ami után már egyszer sem engedte ki kezéből az előnyt, az utolsó percekben nem is kérdőjeleződött meg a piros-fehérek sikere. A Zvezda soraiból szokás szerint Jordan Loyd (17) volt a legjobb. A belgrádiak 4/5-re javították a mérlegüket, és a 18 csapatos tabella középmezőnyében (9.) foglalnak helyet.

Euroliga, a 9. fordulóban: Real Madrid–Makkabi 79:63, Alba–Lyon 76:75, Milano–Crvena zvezda 79:87, a Barcelona–Olimpiakosz mérkőzést elhalasztották. Az élcsoport: Barcelona (–1) és Bayern 14, CSZKA 12 pont stb.

NBA

Véget ért a draft

Közép-európai idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra lebonyolították az észak-amerikai profi kosárlabdaliga amatőr játékosbörzéjét. Az ún. draftlottó (sorsolás az előző idény leggyengébb csapatai között) eredményeként először a Minnesota választhatott, a Timberwolves a 19 éves Anthony Edwardsot, a Georgia Egyetemről érkező bedobót szemelte ki. Másodikként a Golden State választotta a center James Wisemant (19), harmadikként pedig a Charlotte az irányító LaMelo Ballt (19). @sz = ap

VÍZILABDA

A favoritok napja

Nem született meglepetés a magyar férfi vízilabda-bajnokság szerdai játéknapján. Az Eger idegenben, míg a Kaposvár hazai pályán nyert szoros csatában, a címvédő Ferencváros az UVSE otthonában is magabiztos volt, győzött az OSC, a BVSC és a Szentes is.

12. forduló: Miskolc–BVSC 8:11, Szentes–KSI 11:9, Kaposvár–Debrecen 14:13, Honvéd–OSC 5:11, Pécs–Eger 8:9, UVSE–FTC 3:15. Az élcsoport: FTC 36, Szolnok 33, OSC 28 pont stb.

A nőknél a 8. kört bonyolították le szerdán, a forduló rangadóján a BVSC remekül kezdett a Dunaújváros otthonában. Petrovics Mátyásék az első játékrészben még tartani tudták a lépést a hazaiakkal, Mihók Attila együttese azonban a második nyolc percben megrázta magát, 6:3-ra ellépett, és lefújásig megőrizte előnyét.

8. forduló: III. kerületi TVE–Eger 14:10, Dunaújváros–BVSC 11:9, FTC–Honvéd 20:3, UVSE–Szeged 17:6. Az élcsoport: Dunaújváros 22, UVSE 21, FTC 19, 4. BVSC 18 pont stb.

SÍUGRÁS

Csapatversennyel kezdődik

Ha semmi sem jön közbe – nem az időjárási viszonyok kifürkészhetetlenségére gondolunk, hanem a járványra –, a lengyelországi Wisłában, az Adam Małyszról elnevezett sáncon, ma kezdődik a síugró-világkupa versenysorozata. Az első napon a vasárnapi egyéni selejtezőjét bonyolítják le, az első hivatalos fellépés pedig a szombati csapatverseny lesz.

Az idény fő esélyesei a címvédő osztrák Stefan Kraft, továbbá a német Karl Geiger, a lengyel Kamil Stoch és Dawid Kubacki, a japán Rjoju Kobajasi, a norvég Daniel-André Tande és a szlovén Peter Prevc. Egyéves kihagyás után újra szerepel Andeas Wellinger és Johann André Forfang, az idényt pedig sérülés miatt kihagyja a német Stephan Leyhe. A németeknél Richard Fritag, a japánoknál a 48 éves Noriaki Kaszai nem szorított magának helyet a válogatottban.