2024. március 29., péntek

Bárki lehet titkos Télapó

Karácsonyi cipősdoboz-akciót szervez a Zentai Baba-mama Klub

A járványhelyzetre való tekintettel idén a személyes kapcsolatok minimalizálására törekedve szervezi meg a Zentai Baba-mama Klub, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek is ajándékhoz jussanak karácsonykor. Mint azt közleményükben írták, céljuk az, hogy feledhetetlenné tegyék azoknak a gyerekeknek a karácsonyát, akik számára nem természetes, hogy ajándék kerül a fa alá.

Nem először szerveznek már ehhez hasonló akciót, a legutóbbi megmozdulásuk során már sok gyerek számára tették boldogabbá a karácsonyi ünnepeket. Most a járványhelyzethez alkalmazkodva arra kérik azokat, akik ajándékozni szeretnének, hogy a cipősdoboznyi csomagot postán juttassák el a megadott címre. Tomić Edina, a baba-mama klub vezetője elmondta, hogy a határidő december elseje, vagyis eddig kell összeállítani a csomagokat, és jelentkezni a Zentai Baba-mama Klubnál ajándékozóként. December elején összesíti a jelentkezőket, és párosítja őket azokkal, akik a megadott határidőig jelzik náluk, hogy szeretnének csomagot kapni.

– Meg fogom adni az elérhetőséget az ajándékozónak, hogy postára adhassák a csomagot. Nagyon sok rászoruló jelentkezett Vajdaság egész területéről, nem csak Zentáról. A postázás lehetővé teszi, hogy hozzájuk is eljussanak az ajándékok.
Tomić Edina azt kéri az ajándékozóktól, hogy a cipősdobozba olyan tárgyakat tegyenek, amelyeknek maguk is örülnének.
– Nem az a fontos, hogy az ajándék használt vagy új. A ruhanemű is jó ajándék lehet, de a saját tapasztalatom alapján úgy látom, hogy a kisebbek jobban örülnek egy-egy játéknak. Az édesség, elemózsia is jó ajándék. De nemcsak kicsik, hanem tizenévesek is jelentkeztek, ők a ruhának, piperedolgoknak is nagyon örülnek. A ceruzának, festéknek, rajzlapnak is örülnek a gyerekek, ahogy a társasjátékoknak, kisautóknak is.
Hozzátette, hogy az adományozók a jelentkezéskor egy adatlapot is kitöltenek, amelyen jelezhetik, hogy milyen életkorú és nemű gyereknek szánják az ajándékot, így biztosak lehetnek benne, hogy a megajándékozottak valóban örömüket lelik majd a csomagban.

A Zentai Baba-mama Klubbal a Facebook-oldalukon, a honlapjukon keresztül vagy a zentaibabamamaklub@gmail.com e-mail-címen vehetik föl a kapcsolatot mindazok, akik akár adományozóként, akár megajándékozottként szeretnének részt venni a karácsonyi cipősdoboz-akcióban.