2024. április 19., péntek

Felújították a SPENS uszodáját

Az önkormányzat 92 milliót költött a rekonstrukcióra

A Vojvodina Sport- és Üzletközpont fedett uszodái 1990-ben kezdtek üzemelni, azonban az idén került először sor a teljes körű felújításukra, amely összesen 127,4 millió dinárba került.

A felújított úszómedencék tegnapi átadóján jelen volt Miloš Vučević, Újvidék polgármestere is. Elmondta, hogy a munkálatok kivitelezéséhez a városi költségvetés 92, 4 millió dinárral, az idegenforgalmi, kereskedelmi és telekommunikációs minisztérium pedig 35 millió dinárral járult hozzá. – A medencét borító lapok és az alatta lévő rendszer is már nagyon rossz állapotban volt. Mostanra sikerült felújítani, és további fejlesztéseket is tervezünk. A következő évre 60 millió dinárt tervezünk a szűrőberendezések teljes körű felújítására. A legkorszerűbb berendezést szerelik be, amely a víz biológiai-kémiai összetételét illetően kifogástalan eredményeket biztosít majd. Különösen fontos, hogy a felújított úszómedence minden szempontból eleget tesz a rokkant személyek igényeinek is, az eddigiekben ilyesmire nem volt példa – hangsúlyozta a polgármester.

Az olimpiai medence felújítási munkálatait május 20-án kezdték meg, amelyek november 13-áig tartottak. A költségek 87,7 millió dinárra rúgtak, amik magába foglalták a fedett medence teknőjének felújítását, valamint az azt körülvevő lapok kicserélését is. A medence mellékhelyiségeinek és öltözőinek felújítására 39,7 millió dinárt költöttek. A falakat kerámialapokkal burkolták, 30 új öltözőfülkét alakítottak ki, valamint további nyolc meglévőt újítottak fel. A medence –, amint feltöltik vízzel és ellenőrzik a rendszer működését – hamarosan üzemelni fog.