2024. április 18., csütörtök
MAGYAR LABDARÚGÁS

Pintér Attila visszatérésére várva

Az egykori szövetségi kapitány ismét felvirágoztatná a mezőkövesdi futballt

Történjen bármi is a lapzártánk utáni, törökök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, a magyar labdarúgó-válogatott már biztos, hogy sikerrel zárja az évet, hiszen Izland legyőzésével kivívta az Európa-bajnoki szereplés lehetőségét. Marco Rossi csapata igazi harcosságról tett tanúbizonyságot, amikor az utolsó négy percben két gólt szerezve megfordította az eredményt, és 2:1-es győzelmével sorozatban másodszor is kiharcolta szereplését a kontinenstornán.

Ilyen előzmények után reménykedhetünk, hogy lesz euforikus hangulat az OTP Bank Ligában is, hiszen most azután adott a hazai játékosok előtt a lehetőség: ha jól szerepelnek (márpedig hol máshol bizonyíthatnának, mint a hazai NB I.-ben!), akkor meglehet az esélye annak, hogy beverekedjék magukat a 2021-es válogatottba.

A listavezető Ferencváros úgy áll a bajnokság élén kétpontos előnnyel, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott. Szerhij Rebrov csapata ezúttal a Honvéd vendégeként lép majd pályára, ami biztos, hogy a francia középpályás, Aissa Laidouni nélkül, aki külföldi lapértesülés szerint koronavírussal küzd – bár erről a Fradi nem közölt információt. Mint ahogy arról sem, hogy mi a helyzet Tokmac Nguennel, akiről a klub megosztotta a hivatalos honlapján az örömteli hírt, hogy meghívást kapott a norvég válogatottba, csupán azt felejtette el hozzátenni, hogy a vezetőség viszont nem engedte el. A csatár egy norvég lapnak azt mondta, a szoros program az ok, az FTC a Nemzeti Sportnak kisebb sérülést emlegetett, így kíváncsian várjuk, a kispestiek ellen pályára lép-e.

A felek legutóbbi három, egymás elleni mérkőzésén két gól nélküli döntetlen is született, 2019. április 27-én viszont a Honvéd pályaválasztóként 3:2-re győzött.

A második helyen jelenleg a Paksi FC áll, amely Bognár György vezetésével még nem kapott ki. A Tolna megyei csapat pénteken a harmadik helyezett Kisvárda otthonában vív rangadót, és a klub jó hírekről számolt be a sérülteket illetően. A leghosszabb kihagyás Papp Kristóf neve mellé írható, a középpályáról kirobbanthatatlan 27 éves játékos márciusban lépett pályára legutóbb, mielőtt jobb térdének belső oldalszalagja majdnem teljesen elszakadt. Múlt héten viszont már elkezdhette a teljes értékű edzésmunkát. Hozzá hasonlóan Szélpál Norbert sem lépett még pályára Bognárnál, a makacs csípő- és ágyéksérüléssel bajlódó belső védő a Hatvan elleni magyarkupa-találkozón szerepelt legutóbb, még szeptember végén. A legnehezebb helyzetben Windecker József van, aki október végén a Honvéd ellen szenvedett keresztszalag-szakadást – ő jelenleg otthon végzi a kisebb gyógytornagyakorlatokat.

A Fehérvár a legutóbbi két mérkőzésén mindössze egy pontot gyűjtött, és visszacsúszott a negyedik helyre. Márton Gábor együttese ezúttal vasárnap a Diósgyőrt fogadja, amellyel mindig szoros mérkőzéseket vív, és amely tavaly februárban meg is lepte a Sóstói Stadionban. A felek eddig 73 alkalommal mérkőztek meg az élvonalban, a Fehérvár 40-szer, a Diósgyőr 23-szor győzött, 10 mérkőzés pedig döntetlennel zárult.

A négy bajnoki óta veretlen MTK az edzőváltáson átesett, tök utolsó Mezőkövesdhez látogat, ahol a legutóbbi, Ferencváros ellen 3:0-s vereség után megköszönték Kuttor Attila addigi munkáját, és Pintér Attilát nevezték ki, akivel 2016-ban sikerült kivívni az élvonalba jutást, 2017-ben pedig az őszi szezon végén újoncként az 5. helyen állt a csapat.

Megpróbálok majd meglepetést okozni az ellenfeleknek, ehhez kapcsolódóan elmondtam a játékosoknak, hogy nagyon kemény munka kell most ahhoz, hogy a csapat elmozduljon a jelenlegi pozícióból. Az MTK elleni mérkőzésig hátralévő időben a legfontosabb feladat, hogy a csapatjátékot rendbe rakjuk” – mondta Pintér.

A 11. forduló programja

November 20., péntek: Kisvárda–Paks (20 óra). November 21., szombat: Puskás Akadémia–Budafok (14.45), Mezőkövesd–MTK (17), Honvéd–Ferencváros (19.30). November 22., vasárnap: Újpest–Zalaegerszeg (14.30), Fehérvár–Diósgyőr (17).