2024. április 25., csütörtök

Rekordszámú megbetegedés Vajdaságban

Egy nap alatt a tartományban 1275 új koronavírus-fertőzöttet fedeztek fel, ebből 459-et Újvidéken

Tartományszerte nem csillapodik a koronavírus-fertőzés terjedése, az utóbbi 24 órában ismét rekordszámú új megbetegedést jegyeztünk. Vajdaságban 1275 teszt eredménye bizonyult pozitívnak, ebből 459 Újvidéken.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Továbbra is jelentős az újonnan azonosított fertőzöttek száma Újvidéken – az elmúlt hétvége óta nem esett 400 alá –, de hosszú idő után a tartományban regisztráltak kevesebb, mint a fele székvárosi.

Becslések szerint Vajdaságban 10 ezer körüli az aktív fertőzöttek száma, Újvidéken több mint 5000-en lehetnek – noha erre nem tér ki a Tartományi Közegészségügyi Intézet jelentése. A helyzetet ugyanakkor rendkívülinek ítélik meg, aminek a folytatása várhatóan még súlyosabb lesz. Jelenleg a tartomány 39 községéből 35-ben rendkívüli a helyzet, ami hárommal több, mint szerdán.

Az intézet felszólítja a polgárokat, hogy kötelezően tartsák be az óvintézkedéseket, a 2 méteres szociális távolságot, a szájmaszk viselését nyílt és zárt téren, kerüljék a tömeges gyülekezést, ne feledkezzenek meg a higiéniai ajánlásokról, és okvetlenül vonuljanak házi karanténba, ha kapcsolatba kerültek fertőzött személlyel – emlékeztet a 021.rs.