2024. április 19., péntek

Dér Csabát is felbérelték az államfő meggyilkolására

Aleksandar Vučić újságírói kérdésre adott válaszában erősítette meg a Kurir azon értesülését, hogy Dér Csabát is felbérelték a meggyilkolására.

A Kurir a magyar belügyi szervekhez közeli körökre hivatkozva tette közzé az információt, miszerint a közelmúltban elhíresült bérgyilkos, a csantavéri származású Dér Csaba beszélt a rendőrökkel arról, hogy két Szerbiában tevékenykedő, de különálló bűnbanda is „megrendelte” tőle az államfő meggyilkolását. 

Aleksandar Vučić úgy nyilatkozott, őt is informálták a Dér által elmondottakról, ám kérdéses, mi lehet igaz a bérgyilkos vallomásából.

Mint ismeretes, a napokban egy férfi a Facebookon tett bejegyzéseiben többször is megfenyegette Vučićot, illetve több alkalommal közölte meggyilkolásának szükségességét. A biztonsági-információs ügynökség (BIA) munkatársai gyors eljárásban letartóztatták az 1990-es születésű paraćini férfit.

A köztársasági elnök ma kijelentette, egyáltalán nem aggódik, és nem gondolkodik azon ki, mit, mikor készül elkövetni ellene, csakis a polgárok érdekében végzett feladataira koncentrál.

Dér Csaba neve egyébként tavaly márciusban vált ismertté a nyilvánosság előtt, amikor nemzetközi körözésnek köszönhetően Prágában letartóztatták.

A csantavéri születésű, 39 éves bérgyilkost a szerbiai rendőrség azért üldözte, mert Belgrád Banovo Brdo elnevezésű negyedében az utcán gyilkolta meg a 37 éves Nebojša Markovićot. Elfogása pillanatában egyébként több állam is körözte. Hollandiában, Budapesten is gyilkolt, szintén gyilkosságért már börtönben is ült.

Jelenleg Magyarországon tartják fogva.