2024. március 29., péntek
ZOMBOR

A falvakban a helyiekre bízzák a hó eltakarítását

A területi válságstáb elnöke, Zombor polgármestere, Antonio Ratković a Téli Szolgálat munkájában részt vevő közvállalatok vezetőivel egyetemben szemlét tartott a szolgálat telephelyén. Megállapította, hogy nem csupán a szükséges mechanizáció és a kellő mennyiségű szóróanyag, hanem három új, a téli feladatok ellátására felkészített traktor is rendelkezésre áll.

A törzskar vezetője közölte, hogy az idén a város területén a korábbi évekhez hasonlóan gondoskodnak a hó eltakarításáról, a falvakban pedig némi változás várható.

– Az első sürgősségi körbe 38 utcát soroltunk, amit a szolgálat 17 kilométer hosszúságban takarít el. A második sürgősségi körben még 22 utcában, 10,5 km hosszúságban kotorja el a havat, illetve csúszásmentesíti az úttestet. Ugyancsak elsőbbséget élvező feladat a községi jellegű utak járhatóságának biztosítása 85 kilométer hosszúságban, a város főutcájának, járdáinak és kerékpárútjainak téli karbantartása – foglalta össze Ratković. – A város körüli településeken a korábbi évekhez képest annyi változás várható, hogy a munka elvégzéséről a Prostor kommunális közvállalat helyi erőkkel köt szerződést. Minden faluban rendelkezésre állnak a hókotrók, ezek kezelőinek pedig a közvállalat kifizeti az ügyeleti díjat és a hókotrás ellenértékét – hallottuk a szemle során.