2024. április 26., péntek
ZOMBOR

Sok a fertőzött

Bezárják a piacokat

A zombori Közegészségügyi Intézet összegzése szerint Nyugat-Bácskában 372-en koronavírus-fertőzöttek, 340-en hatósági házi karanténban vannak. Legtöbb fertőzött, 216 Zomborban van, Kúlán 110, Hódságon 32, Apatinban 14 fertőzöttet tartanak nyilván. Ezeket az adatokat dr. Gordana Cvetić epidemiológus közölte a VRT-vel.

A zombori közkórház november 15-e óta nem tett közzé COVID-statisztikát. Akkor azt jelezte, hogy az egészségügyi személyzet 83 tagja fertőződött meg a koronavírustól, 19 orvos, 51 ápoló, 3 adminisztrációs dolgozó, és a kisegítő személyzet 10 tagja. Közülük senkit sem kell kórházban ápolni.

A szerb sajtóban ennek kapcsán olyan címek jelentek meg, amelyek nem kevesebbet állítottak, mint hogy a zombori kórház személyzetének a fele, vagy szinte a fele fertőzött. Tekintve, hogy a Dr. Radivoj Simonović Közkórháznak 1200 alkalmazottja van, ez a következtetés erősen túlzó.

Lakat alatt

A városi válságstáb legújabb járványügyi intézkedéseivel bezárják a vásártéri piacot, a jószágpiacot, a nagybani piacot és a virágpiacot. Ezek a létesítmények a továbbiakig nem működhetnek, ám a lakosság ellátásának zöméről gondoskodó zöldségpiac nyitvatartását nem korlátozták. A köztársasági válságstáb december elsejéig érvényes intézkedései természetesen Zomborban is kötelezően betartandók.