2024. március 28., csütörtök

Đoković pótvizsgára bukott

Đoković Alexander Zverev ellen javíthat (Fotó: Beta/AP)

Đoković Alexander Zverev ellen javíthat (Fotó: Beta/AP)

Danyiil Medvegyev és Novak Đoković, a Lacoste manökenjei, az a két játékos vívott rangadót a londoni évzáró mestertorna 2. fordulójában, aki 2020-ban 1000-es mestertornát tudott nyerni. Egészen pontosan a meccs csak a hetedik játékig érdemelte ki a rangadó jelzőt, s miután az orosz először elnyerte a világelső adogatását, akkora fölényben volt, hogy a kedvét vesztett Đokovićnak elméleti esélye sem lehetett a pozitív eredményre. Novak 3:2-re vezetett, majd zsinórban hét játékot veszített. 3:3 után Đoković hosszú játékban adta le az adogatást, majd Medvegyev még kétszer breakelt, és a második játszmában szerzett 3:0-s vezetés után rutinosan zárta a találkozót.

Az orosz ezzel csoportelsőként jutott tovább, az eredmény azt is jelenti, hogy Diego Schwartzman kiesett, és ma a pótvizsga jellegű Đoković–A. Zverev találkozó dönti el, hogy ki jut az elődöntőbe, és lesz Dominic Thiem ellenfele.

Az osztrák tegnap tét nélküli meccsen kikapott Andrej Rubljovtól, Rafael Nadal pedig a címvédő görög Sztefanosz Cicipasz ellenében harcolta ki a továbbjutást. Nadal a szombati elődöntőben Medvegyevvel találkozik.

LONDON. – A férfitorna 2. fordulójában: Medvegyev–Đoković 6:3, 6:3.