2024. április 16., kedd

Novak és Danyiil ma az elődöntőért

Az 1. forduló utolsó meccse, amelyet a Tokio 1970 elnevezésű csoport keretében a párizsi teremtorna döntősei, Danyiil Medvegyev és Alexander Zverev vívtak, nem sorolható az évzáró mestertorna történetének legszínvonalasabb összecsapásai közé. Elsősorban a német miatt, aki leginkább adogatásban teljesített gyengén, és már az első két adogatójátékban négy kettős hibát halmozott fel. Az orosz és a német második meccse volt ez kilenc napon belül, és most is Medvegyev nyert, aki esélyes lehet arra, hogy Đoković, Edberg és Stich után a negyedik legyen, aki első szereplésén hármat veszített, a következő évben pedig bajnok lett.

Medvegyev ma a 2. fordulóban a világelső Novakkal játszik, s mindkettőjük számára ez lehet a torna sorsdöntő meccse, hisz a győztes önbizalma határtalanná nőhet, és már csaknem egész biztosan elődöntősnek tekinthető. Eddig hat meccset játszottak, Novak 4:2-re vezet, legutóbb pedig januárban az ATP-kupán a szerb három játszmában diadalmaskodott.

Rafael Nadal és Dominic Thiem rangadója nyitotta a 2. fordulót. Ez volt a 15. találkozójuk, és az előző 14 közül csak kettőt nem salakon játszottak, gyors pályán pedig 1:1 volt a mérleg. 2018-ban a US Open negyeddöntőjében a spanyol, januárban pedig az Australian Open negyeddöntőjében az osztrák nyert. Tegnap is nagy csatát vívtak, végül Thiem az ötödik meccslabdával nyert, és egy lépésre jár az elődöntőtől.

Ma 15 órakor a Zverev–Schwartzman, 21 órakor pedig a Đoković–Medvegyev meccs lesz műsoron.

LONDON. – Az évzáró mestertorna 1. fordulójában: Medvegyev–A. Zverev 6:3, 6:4. 2. forduló: Thiem–Nadal 7:6, 7:6.

GUAYAQUIL. – A challenger 1. fordulójában: Kopriva–Krstin 6:1, 6:4.