2024. április 19., péntek
NEMZETEK LIGÁJA

Magyarország az elitben!

Egészen hihetetlen, amit a magyar válogatott véghez vitt az elmúlt hét során. Marco Rossi tanítványai – akiket az olasz mester koronavírus-fertőzése miatt Gera Zoltán vezényelt a kispadról az elmúlt meccseken – a Nemzetek Ligája B divíziójának zárófordulójában Sigér Dávid és Varga Kevin góljával 2:0-ra legyőzték a törököket, és ez a tett az oroszok belgrádi vereségével együtt csoportelsőséget, illetve az A divízióba való feljutást ért a csapatnak. Ez a tény a múlt heti sikeres Eb-pótselejtezővel együtt a legderűlátóbb várakozásokat is felülmúlta.

Varga Kevin (balról) és Sigér Dávid, a magyar csapat két gólszerzője (Fotó: MTI)

Varga Kevin (balról) és Sigér Dávid, a magyar csapat két gólszerzője (Fotó: MTI)

A magyarok győzelmükkel a szerbeknek is nagy szívességet tettek. A Sasok Belgrádban 5:0-val (Radonjić, Jović, Vlahović, Jović, Mladenović) mosták le az addig csoportelső oroszokat, amivel pontszámban utolérték a törököket, az egymás elleni mérleg (Belgrádban 0:0, Isztambulban 2:2) miatt pedig utóbbiak vettek búcsút a B divíziótól. A kiütéses győzelem után egyelőre úgy tűnik, a pletykák ellenére Ljubiša Tumbakovićnak nem kell távoznia a szövetségi kapitányi posztról a sikertelen Eb-pótselejtező miatt, a szakember legalábbis azt nyilatkozta az orosz győzelem után, hogy nem gondolkozik a lemondáson.

Nemzetek Ligája, 6. forduló, A divízió, 1. csoport: Bosznia-Hercegovina–Olaszország 0:2, Lengyelország–Hollandia 1:2. A csoport végeredménye: Olaszország 12, Hollandia 11, Lengyelország 7, Bosznia-Hercegovina 2 pont. 2. csoport: Belgium–Dánia 4:2, Anglia–Izland 4:0. A csoport végeredménye: Belgium 15, Dánia és Anglia 10, Izland 0 pont. B divízió, 1. csoport: Ausztria–Norvégia 1:1, Észak-Írország–Románia 1:1. A csoport végeredménye: Ausztria 13, Norvégia 10, Románia 8, Észak-Írország 2 pont. 2. csoport: Csehország–Szlovákia 2:0, Izrael–Skócia 1:0. A csoport végeredménye: Csehország 12, Skócia 10, Izrael 8, Szlovákia 4 pont. 3. csoport: Magyarország–Törökország 2:0, Szerbia–Oroszország 5:0. A csoport végeredménye: Magyarország 11, Oroszország 8, Szerbia és Törökország 6 pont. 4. csoport: Wales–Finnország 3:1, Írország–Bulgária 0:0. A csoport végeredménye: Wales 16, Finnország 12, Írország 3, Bulgária 2 pont. C divízió, 2. csoport: Grúzia–Észtország 0:0, Örményország–Észak-Macedónia 1:0. A csoport végeredménye: Örményország 11, Észak-Macedónia 9, Grúzia 7, Észtország 3 pont. 3. csoport: Görögország–Szlovénia 0:0, Koszovó–Moldova 1:0. A csoport végeredménye: Szlovénia 14, Görögország 12, Koszovó 5, Moldova 1 pont. 4. csoport: Albánia–Fehéroroszország 3:2, Kazahsztán–Litvánia 1:2. A csoport végeredménye: Albánia 11, Fehéroroszország 10, Litvánia 8, Kazahsztán 4 pont.