2024. április 25., csütörtök
SAKK

Orompart sikere

Szombaton a Zenta Sakk-klubban tartották meg Felsőhegy 19. csapatbajnokságát. A járványhelyzet miatt ezúttal a magyarországi meghívottak, a deszkiek és a makóiak nem tudtak jelen lenni, de így is hat csapat ült asztalhoz. Az ötfordulós tornát a Ljubomir Vranić, Kecskeméti Árpád, Juhász Bence, Farkas Sándor, Fleisz Zsolt összetételű Orompart csapata maximális pontszámmal nyerte meg. Újfalu lett a második (Csáki Gáspár, Simonyi Zoltán, Molnár Gábor Roland, Solymosi András, Pacal Mihály), a bronzérmet pedig a Piri Angéla, Lőrincz László, Nagy Attila, Márkus Tibor, Kalmár Róbert alkotta tornyosi gárda vehette át.

A díjkiosztás alkalmával kiosztották a 2020. évi Falusi Liga egyéni és csapatserlegeit is, valamint a jelenlévők megemlékeztek a januárban elhunyt Ősz Szabó Ferencről, aki a Falusi Liga és a csapatbajnokság elindítója és évtizedeken át fő szervezője volt.

A csapatbajnokság végeredménye:1. Orompart 10, 2. Újfalu 8, 3. Tornyos 6, 4. Felsőhegy és Felsőhegyi Ifik 3-3, 6. Zentai Ifik 0 pont.