2024. április 24., szerda

Négy új intézkedést hozott a városi válságstáb

Az esti órákban ezentúl pihenünk, és nem bulizunk

Újvidéken a fertőzöttek napi száma átlépte a 300-at, ugyanakkor a lakosság egy része még mindig felelőtlenül viselkedik, és nem veszi figyelembe a súlyos járványügyi helyzetet.
A epidemiológusok ajánlásaival összhangban, és a városi válságstáb véleményezése alapján az újvidéki önkormányzat illetékesei a hétvégén újabb intézkedéscsomagot fogadtak el, amelyek tovább szigorítják az eddigi rendelkezéseket.
A városi válságstáb újabb szigorított intézkedései az üzletekre és egyéb kereskedelmi tevékenységgel foglalkozó vállalatokra, a taxisokra, a vendéglátóipari tevékenységgel foglalkozó létesítményekre, valamint a lakóépületek házirendjére vonatkozik.

A koronavírus terjedése miatt a városi válságstáb újabb szigorításokat foganatosított, de a kávézók továbbra is nyitva maradnak

A koronavírus terjedése miatt a városi válságstáb újabb szigorításokat foganatosított, de a kávézók továbbra is nyitva maradnak

Az új intézkedések többek között előírják, hogy a városi fuvarozók és az utasok számára Újvidék területén ezentúl kötelező a védőmaszk viselése, továbbá az utasoknak csak a jármű hátsó ülésein szabad helyet foglalniuk! A vendéglátóipari tevékenységgel foglalkozó vállalatoknak előírták, hogy a vendégeket fogadó térben az asztalokat legalább 2 méter távolságra helyezzék el. Egy asztalnál legfeljebb 4 személy ülhet, abban az esetben, ha egy családról van szó, többen is. Az éjjeli klubokba ezentúl csak külön belépőcetlik birtokában lehet majd bejutni, ezeket a szórakozóhelyek kötelesek megszámozni, és ennek alapján lehet majd számon tartani, hogy hányan vannak benn. A négyzetméterszám, azaz a helyiség területének függvényében csak meghatározott létszámú vendég tartózkodhat egy-egy objektumban. Az új intézkedések megtiltják a vendéglátóipari létesítmények előtti (tolóablakos szolgáltatások) étel vagy italfogyasztást – miután megvesszük a harapnivalót, távoznunk kell!

A városi válságstáb döntést hozott továbbá a lakóépületek házirendjének a módosításáról is. Az új intézkedés értelmében a lakóépületekben a pihenésre előlátott időintervallum ezentúl délután 4 órától másnap hajnali 5 óráig tart. Ennek az a lényege, hogy ellehetetlenítse az esti órákban gyakori, magánlakásokban megszervezett, tömeges dorbézolásokat.
A gazdasági tevékenységgel foglalkozó vállalatoknak előírták, hogy a továbbiakig minden 4 négyzetméteren legfeljebb csak egy személy tartózkodhat egy időben.

COVID-rendelőközpont az Újtelepen
Az újtelepi egészségházban fogadják a koronavírusos betegeket, ez azt jelenti, hogy azok, akik COVID-gyanús tünetekkel terveznek orvoshoz fordulni, ezt csak ebben az egészségügyi intézményben tehetik meg – a fertőzésveszély elkerülésének érdekében sem a Zmaj Ognjeni Vuk utcai Jovan Jovanović Zmaj egészségházban, sem máshol nem fogadják őket. Az újtelepi rendelőközpont telefonszámai: 021/4879-213, 4879-215, 4879-217, 4879-231, 4879-239 és 4879-243.