2024. április 25., csütörtök

Méltó környezetben, ünnepélyes hangulatban

Ürményházán megtartották a hagyományos evangelizációs szavalóversenyt

Ürményházán szombaton – minden kötelező védőintézkedést betartva –immáron tizenegyedik alkalommal megtartották a hagyományos Bárka Evangelizációs Szavalóversenyt. A néhány éve felújított templomban, méltó környezetben és ünnepélyes hangulatban hangzottak el a szavalatok.

–2000-óta, minden második évben tartjuk meg ezt a hagyományos rendezvényt, melyet Dulka Andor történelemtanárunk, az Ifjúsági Klub alapítója indított útjára – mondta Móricz Elvira, az Ifjúsági Klub elnökasszonya. – Idén is több vajdasági településről érkeztek a résztvevő diákok. Három csoportunk volt: az alsós és felsős diákok, valamint a magyart anyanyelvápolás keretében tanulók csoportja. Összesen 23-an érkeztek Bóka, Zenta, Csonoplya, Nezsény, Homokrév, Nagybecskerek, Muzslya és a háziak, Ürményháza képviseletében. A rendezvényt a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületével együttműködve valósítottuk meg.

A zsűritagok voltak Varnyú Ilona Kazinczy-díjas nyugalmazott pedagógus Óbecséről és Viola Lujza nyugdíjas tanárnő, aki a VMPE keretében az anyanyelvápolást oktatók továbbképzésének szakmai vezetője.

A díjazottak:

Az anyanyelvápolók csoportjánál: első helyezett Gardil Roland, Csonoplya; második Búza Laura Vivien, Homokrév; harmadik Csernák Valentina, Nezsény.

Alsós tagozatok: első helyezett Újházi Nina, Zenta; második Pintér Amelita Ürményháza; míg a harmadik helyen a muzslyai Pakai Andrej végzett.

Felsősök: első helyezett Tóth Balázs, Nagybecskerek, második Móricz Lilla, Ürményháza; harmadik Füstös Emma, Zenta.