2024. március 29., péntek

Đoković győzelemmel indult

Novak Đoković tegnap két játszmában nyert az évzáró mestertornán újonc argentin Diego Schwartzman ellen, így a szerb világelső értékes győzelemmel indult meg a hatodik serlege, azaz Federer csúcsának beállítása felé. Đoković szerdán a 2. fordulóban a MedvegyevA. Zverev mérkőzés győztesével találkozik. Novak tegnap nem kezdett jól, elsőnek adta le az adogatást, de azonnal visszavágott, majd a kezében tartotta a meccs fonalát.

Rafael Nadal vasárnap este kiváló teljesítménnyel kezdte meg a tornát, amelyen a múltban egyszer sem tudott serleget nyerni. A spanyolt egyáltalán nem zavarta, hogy az idén öt tornát megnyerő és a legtöbb meccsen győztes fiatal orosz Andrej Rubljov állt a háló másik oldalán. Nadal egyetlen breakalkalmat sem nyújtott neki, maga pedig ötből hármat kihasznált, és 79 perc alatt szerezte meg a győzelmet.

Az este a Medvegyev–A. Zverev találkozóval zárult az 1. forduló, ma pedig a London 2020-as csoport 2. fordulójában a Nadal–Thiem és Cicipasz–Rubljov meccsek következnek. Az előbbi, a Roland Garros és a US Open bajnokai között, a csoport első helyéért folyik, a másikon pedig a győztes még versenyben marad a továbbjutásért.

LONDON. – Az évzáró mestertorna 1. fordulójában: Đoković–Schwartzman 6:3, 6:2, Nadal–Rubljov 6:3, 6:4.