2024. március 29., péntek
KORONAVÍRUS

A székvárosban két nap alatt 659 új koronavírus-fertőzött

Vajdaságban 7500, Újvidéken 4000 körüli az azonosított fertőzöttek száma

A hétvégén Újvidéken 659 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ami a korábbi napokban tapasztalt növekvő tendenciát igazolta, vagyis mostmár naponta 300 körül mozog az azonosított új fertőzések száma.

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet közleménye szeirnt a tartományban 1407 új esetet jegyzünk, a tartomány területén a járványhelyzet rendkívülinek nevezhető.

A 021.rs számításai szerint a korábbi adatokat az újakkal összevetve kiderül, hogy Vajdaságban 7500, Újvidéken pedig 4000 körüli az új koronavírus fertőzöttek száma.

A tartomány 27 községében rendkívüli a helyzet a vezető helyen levő Újvidék mellett Nagybecskereken, Mitrovicán, Pancsován, Nagykikindán, Szabadkán, Zomborban, Palánkán, Versecen, Fehértemplomon, Belcsényben, Ópáván, Zsablyán, Alibunaron, Karlócán, Zichyfalván, Temerinben, Antalfalván, Kúlán, Inđiján, Rumán, Verbászon, Óbecsén, Ürögön, Kevevárán (Kovin), Šiden és Magyarcsernyén. A többi településen is kedvezőtlen a helyzet, így az intézet munkatársai ezúttal is arra kérik a polgárokat, hogy tegyenek meg mindent a fertőzés terjedésének megakadályozására, amivel az egészségügyi rendszer működőképességéhez is hozzájárulnak.