2024. március 28., csütörtök

Ausztriában a legmagasabb az új fertőzöttek aránya a világon

Világszerte jelenleg Ausztriában a legmagasabb az új koronavírus-fertőzöttek aránya a népességszámra vetítve - derült ki az Our World in Data online adatbank rangsorából.

Ausztriában a hétnapos átlagot nézve 831 új fertőzött jut egymillió lakosra, és ezzel megelőzte Georgiát (781), Svájcot (743), Csehországot (674) és Szlovéniát (668). Azonban míg Svájcnak és Csehországnak látszólag sikerült megfékeznie a járvány terjedését, Ausztriában október közepe óta meredeken emelkednek a számok.
Bár az osztrák kormány november 3-án szigorított az óvintézkedéseken, a lépés nem bizonyult elegendőnek a járvány terjedésének megfékezésére. Az egészségügyi rendszer túlterhelésének elkerülése érdekében a bécsi kabinet úgy döntött, hogy szombaton további szigorításokat léptet életbe.
Ausztriában a tavaszi országos karantén március 16-i életbe lépését követően még két hétig emelkedtek a fertőzöttségi mutatók, majd áprilistól fokozatosan csökkenni kezdtek. A halálozási adatok csak április közepétől kezdtek javulást mutatni. Jelenleg mind a fertőzöttek, mind a halálos áldozatok száma jóval magasabb, mint tavasszal volt.