2024. április 25., csütörtök
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

Napi kétszáz új fertőzött Újvidéken

Az elmúlt nap folyamán 577 vírushordozót regisztráltak Vajdaságban

Az újvidéki székhelyű Közegészségügyi Intézet kimutatása szerint Újvidéken naponta mintegy 200 új koronavírus-fertőzöttet azonosítanak, a tartományi jellegű kórházakban pedig már 255 pácienst gyógykezelnek.

Egy nappal korábban, csütörtökön Vajdasában 577 új megbetegedést észleltek, legtöbbet Újvidéken: 219-et. Ez azt jelenti, hogy a tartományban a járványügyi helyzet rendkívüli, még akkor is, ha az előző (november 11.) jelentéshez viszonyítva mérséklődött a megbetegedések száma. Akkor 623 új vírushordozót jegyeztünk tartományi szinten, akik közül 269-et Újvidéken.

Az intézet friss adatai szerint Vajdasában 5811 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, ami 1000-rel több, mint két nappal korábban. Újvidéken 3058 aktív esetet jegyeznek.

Pillanatnyilag a tartomány 12 községében ítélik meg a helyzetet rendkívülinek: Újvidék mellett Nagybecskereken, Mitrovicán, Pancsován, Palánkán, Versecen, Belcsényben, Ópáván, Zsablyán, Alibunaron, Karlócán és Magyarcsernyén. Kifejezetten kedvezőtlen a járványhelyzet nyolc községben: Zombor, Nagykikinda, Inđija, Kúla, Óbecse, Verbász, Ruma és Temerin. További 11 községben kedvezőtlen a helyzet: Szabadka, Kevevára (Kovin), Šid, Szenttamás, Titel, Ürög, Fehértemplom, Törökbecse, Zichyfalva (Plandište), Antalfalva (Kovačica) és Törökkanizsa. A többi helységben és községben a helyzet bizonytalan és bármikor rosszabbra fordulhat – állaz intézmény közleményében.

A 021.rs honlap szerint Edita Stokić, a Vajdasági Klinikai Központ igazgatója elmondta, hogy a Fertőző Osztály mellett a COVID-fertőzötteket több épületben kénytelenek elhelyezni, közöttük van az Urológiai, Plasztikai Sebészeti, az Egészségügyi Rehabilitációs Osztály. Jelenleg 228 páciens fekszik a klinikai központban, 23-mal több, mint egy nappal korábban. A Katonakórházban 27 fertőzöttet kezelnek.