2024. március 29., péntek
KORONAVÍRUS KÖZÉP-BÁNÁTBAN

Egy hét alatt 202 beteg

A nagybecskereki Közegészségügyi Intézet adatai szerint az előző héten 202 újonnan fertőzött koronavírusos beteget vettek nyilvántartásba Közép-Bánátban.

A járvány kezdete óta a térségben 731 polgár szervezetében muttatták ki a vírus jelenlétét, közülük 598 nagybecskereki, 41 bégaszentgyörgyi, 41 óbecsei, 30 magyarcsernyei, 21 pedig torontálszécsányi lakos.

A legfrissebb adatok szerint 367 aktív betegről tudnak, közülük 296-an tartózkodnak otthoni elszigetelésben, 71 polgár pedig kórházi kezelésre szorul.

Szigorítások Nagybecskereken 

A nagybecskereki válságstáb elrendelte a koronavírus megelőzésére és visszaszorítására vonatkozó korábbi intézkedések szigorítását. A határozat értelmében a vendéglátóipari egységek, a kereskedelmi létesítmények, valamint a lakosság számára szolgáltatásokat nem nyújtó gazdasági egységek kötelesek az előírt járványellenes intézkedéseket alkalmazni, külön figyelmet kell fordítaniuk a gyakran érintett felületek és a padló fertőtlenítésére. A piacon minden eladónak és vásárlónak kötelező a védőmaszk viselése, illetve a megfelelő távolság betartása.

A város területén tilos nyilvános gyülekezést és rendezvényt szervezni. Kivételt képeznek a kulturális események, ahol maximálisan 100 fő engedélyezett, négy négyzetméterenként egy személy tartózkodhat, minden második széket szabadon kell hagyni, valamint kötelező a maszk viselése a látogatóknak és rendezvényszervezőknek is. Ugyanezek az intézkedések vonatkoznak a szabadban megtartott eseményekre is, a látogatók közötti távolságnak legalább 1,5 méternek kell lennie. A sporteseményeket közönség nélkül tartják meg. Ugyanakkor az illetékes szolgálatokat kötelezik az intézkedések betartásának ellenőrzésére.