2024. április 19., péntek

Halasztás halasztás hátán

Nem játszotta le tegnap esti, 7. fordulós Eurokupa-mérkőzését a Venezia ellen a Partizan. A szerb gárda az észak-olaszországi rivális parkettjén lépett volna pályára, ám az itáliaiak két nappal ezelőtt bejelentették, a klub minden tevékenységét meghatározatlan időre felfüggesztik, miután keretük több tagja is pozitív koronavírustesztet produkált. A Partizannak ez a második elhalasztott mérkőzése a sorozatban, korábban a francia Bourg nem tudott kiállni a fekete-fehérek ellen. A lebonyolító Euroliga vállalat néhány héttel korábbi döntése értelmében ugyanakkor az ilyen mérkőzéseket nem ítélik oda 20:0-val azoknak a csapatoknak, amelyek játszhattak volna, hanem – jelenleg még ismeretlen időpontban – pótolják az elmaradt ütközeteket.

A FIBA legmagasabb szintű európai tornáján, a Bajnokok Ligájában még nagyobb az elmaradó mérkőzések száma, a 32 gárda közül kevés játszott az előre meghatározott dátumon a két eddigi játéknapon. Az egyetlen magyar résztvevő, a D jelű kvartettben szereplő Szombathely például egyetlen meccset vívott, és a csoportban – a legtöbb másik négyeshez hasonlóan – eltolódott a 3. forduló, mert ezen a héten a korábban elhalasztott meccseket pótolják.

A járvány a legrangosabb európai vonalat, az Euroligát érinti legkevésbé. Itt a Crvena zvezda tegnap este játszott a Lyonnak az otthonában, amely korábban három kört hagyott ki a fertőzött játékosai miatt. A másik nagy vesztese a vírusnak az orosz Zenit volt, de a szentpéterváriak a múlt hét óta már újra játékra foghatóak.