2024. március 19., kedd

Újra karanténban a Győr

A női BL-címvédő Győr csapatánál négyen is megfertőződtek a koronavírussal, így az együttes ismét hatósági házi karanténba került. A klub honlapjának beszámolója szerint a kialakult helyzetről tájékoztatták a magyar és az európai szövetség illetékes szerveit, egyúttal kezdeményezték e heti meccseik, valamint a jövő heti podgoricai Budućnost elleni BL-mérkőzés elhalasztását.

A minap el eldőlt, a Kiel lesz a Veszprém ellenfele a férfi BL elődöntőjében, az előző idény decemberre halasztott kölni négyes döntőjében. A másik ágon a Barcelona és a PSG játszanak egymással. A Veszprém kilencedik alkalommal került a BL elődöntőjébe, finálét négyszer játszhatott, de 2002-ben, 2015-ben, 2016-ban és tavaly is elveszítette azt.

Teljes a férfi vb mezőnye

A nemzetközi szövetség (IHF) kedden közölte, hogy az elnökség döntése értelmében a dél- és közép-amerikai térséget Argentína, Brazília és Uruguay mellett negyedik országként Chile képviseli majd a januári, Egyiptomban sorra kerülő világbajnokságon.

A csoportbeosztás, A csoport (Gíza): Németország, Magyarország, Uruguay, Zöld-foki Köztársaság. B csoport (új főváros): Spanyolország, Tunézia, Brazília, Lengyelország. C csoport (Alexandria): Horvátország, Katar, Japán, Angola. D csoport (Kairó): Dánia, Argentína, Bahrein, Kongói DK. E csoport (Gíza): Norvégia, Ausztria, Franciaország, Egyesült Államok. F csoport (új főváros): Portugália, Algéria, Izland, Marokkó. G csoport (Kairó): Svédország, Egyiptom, Csehország, Chile. H csoport (Alexandria): Szlovénia, Fehéroroszország, Dél-Korea, Oroszország.

A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe.