2024. március 28., csütörtök

Magáncég nyújt házi segítséget Óbecsén

Az új szolgáltató óradíja 800 dinár, ennek egy részét az önkormányzat fedezi

Naša čuvarkuća névvel szeptember óta működik Óbecsén az a cég, amely házi segítségnyújtást és idősgondozást biztosít a rászorulóknak. Az óbecsei képviselő-testület októberben szavazta meg a község hatáskörébe tartozó szociális védelmi jogokra vonatkozó határozatot, november 4-én pedig megszületett az a szabályzat is, amely a házi segítségnyújtásra vonatkozó szolgáltatás és a költségmegosztás feltételeit pontosítja. Az új szolgáltatóra azok is számíthatnak, akik önkormányzati határozat alapján támogatásra jogosultak a szociális védelem körébe eső szolgáltatások valamelyike esetében.

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

A szociális szolgáltatásra a legkedvezőbb ajánlatot az óbecsei Naša čuvarkuća tette. Az új szolgáltató óradíja 800 dinár, ennek egy részét az önkormányzat fedezi. A céggel megkötött 1,4 millió dinár értékű szerződés november 6-ától az év végéig érvényes. A közelmúltig ezeket a szolgálatatásokat az óbecsei Gerontológiai Központ végezte, de az intézménynek ezidáig nem sikerült megszereznie a szolgáltatás végzéséhez szükséges licencet. Az új szabályzat szerint házi segítségre azok a község területén élő felnőtt és idős személyek jogosultak, akik a fizikai vagy a pszichikai állapotuk miatt és megfelelő családi támogatás hiányában nem képesek segítség nélkül önállóan ellátni magukat a saját otthonukban, és hozzá tudnak járulni a szolgáltatás költségeinek a fedezéséhez.

Jövő év januárjáról a leendő szolgáltató feladata lesz a fejlődési rendellenességgel élő és mozgássérült gyerekek mellé személyi kísérőt is biztosítani. Dragan Tošić polgármester ígérete szerint ennek a szolgáltatásnak a teljes költségét magára vállalja majd az önkormányzat, és meg is emeli a kísérők fizetését.

A házi segítségnyújtás felől a 021/270-51-33-as telefonszámon vagy személyesen is lehet érdeklődni a vállalat Sinđelić u. 99. alatti irodájában munkanapokon 9 és 15 óra között.