2024. április 19., péntek
ÚSZÁS

„Csak” futamgyőzelem búcsúzóul

Szabó Szebasztián futamgyőzelemmel zárta szereplését a Nemzetközi Úszóliga (ISL) alapszakaszának utolsó, tizedik összecsapásán. Eddigi teljesítménye alapján a zentai klasszis és követői is joggal reménykedhettek benne, hogy 50 méter pillangón akár a világcsúcs (21,75) is összejön neki, ám ettől ezúttal is 11 századmásodperc választotta el – a múlt heti versenyhez hasonlóan tegnap is elsőként, 21,86 alatt ért a falhoz, azaz beállította saját egyéni és magyar országos csúcsát. Csapata, az Aqua Centurions nem jutott be a rövid pályás viadal elődöntőjébe, így Szebinek a továbbiakban nem lesz lehetősége javítani. Korábbi nyilatkozata szerint ugyanakkor nem is erre a versenyre élesítik a csúcsformát, így a jövőben várhatóan hasonlóan kimagasló eredményeket láthatunk a 24 éves úszótól.

Szabó magyar csapattársai közül Verrasztó Evelyn 200 pillangón 5., 400 vegyesen 7. lett, Burián Katalin pedig 100 háton szerzett egy 8. helyet.

A délutáni meccset a Cali Condors nyerte az LA Current, a London Roar és az Aqua Centurions előtt.

Tegnap lebonyolították a kilencedik összecsapás második fordulóját is. A délelőtti program során Hosszú Katinka csapata, az Iron a harmadik helyen végzett. A meccset a címvédő Energy Standard nyerte, a második a Tokyo Frog Kings, a negyedik pedig a Toronto Titans lett. A magyar úszók közül legjobban Verrasztó Dávid szerepelt, az Iron versenyzője 2. lett 400 vegyesen. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 200 pillangón a 3., 400 vegyesen a 4., 100 vegyesen pedig a 8. lett. Csapattársuk, Lobanovszkij Maxim 100 méter gyorson gyűjtött egy 6. helyet. Az Energy Standardban Jakabos Zsuzsanna 200 méter pillangón és 400 méter vegyesen is ötödikként ért célba.

A sorozat az elődöntővel folytatódik, amelyre november 14. és 16. között kerül sor.