2024. április 19., péntek

Miniszteri felszólítás az igazgatóhoz

A Srbijagas kereteiben működő Transportgas igazgatóját nyilvánosan szólította fel Zorana Mihajlović, a bányászati és energetikai minisztérium vezetője, hogy jelenjen meg a kormányülésen, ugyanis a megszólított Stevan Dukić ezt eddig elmulasztotta megtenni, noha többször felszólították.

A nem mindennapi esetre egy sajtótájékoztatón került sor, melyet Mihajlović a Világbank szerbiai képviselőjével való találkozása után arra használt fel, hogy nyilvánosan felszólítsa a szóban forgó vállalat igazgatóját, hogy jelenjen meg a szerb kormány épületében, ugyanis két hete többszöri kísérlet ellenére sem sikerült utolérni.

– Hol nincs az irodájában, hol ülésezik, vagy nem válaszol a hívásokra, sem az írásos megkeresésre. Azt is mondhatom, hogy ha a Transportgasban meghallják, hogy az energetikai minisztériumból hívják őket, hisztérikusan leteszik a telefont. Ezért itt a lehetőség, hogy megkérjük az igazgatót, fáradjon be a szerb kormány energetikai reszortminisztériumába! Lehet megvan a tartózkodásának az oka, de ez most még nem téma – nyilatkozta a miniszter. Hozzátette, hogy az állami tulajdonban levő vállalatok – különösen a gázszektorban működők –, vezetői nem viselkedhetnek úgy, mintha saját magánvállalataik élén állnának.