2024. április 19., péntek

Új tető és cégér

A bácskertesi művelődési egyesület épületének felújítása 3,5 millió dinárba került

A bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület november 8-án ünnepség keretében adta át rendeltetésének az egyesület épületének új tetőszerkezetét. A fejlesztés Magyarország Kormányának és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhető.

Toldi István, az egyesület elnöke üdvözölte a vendégeket, mgr. Hajnal Jenőt, a Magyar Nemzeti Tanács elnökét, Sutus Áront, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnökét, továbbá a politikum és közélet helyi képviselőit, tisztségviselőit.

Az elnök kifejezte köszönetét az MNT elnökének a támogatásért. Toldi elmondta, 3 és fél millió dináros hozzájárulásból valósult meg a tetőszerkezet felújítása.

A tetőre újak lécek, cserepek kerültek, a tetőszerkezetre hófogót, villámhárítót rögzítettek. Az épületre új csatornákat is felszereltek, és a mellékhelyiségeket is felújították.

– Bízunk abban, hogy a rekonstruált tetőszerkezet most kibír majd jónéhány generációt. Fontos elmondani azt is, hogy új felirat, cégtábla is került az egyesület épületének homlokzatára. Ez az Unna nevű, apatini cég támogatásának köszönhető – hallottuk Toldi Istvántól.

Az egyesület műsorral, a Viktória című operett bemutatásával ünnepelte a jeles alkalmat, a felújítások befejezését. A közönség állva tapsolta meg a produkciót, ünnepelte a Sturcz József Színjátszó Csoport tagjait.