2024. április 20., szombat

Ünneplés orgonaszólammal

Búcsúi programsorozat és bérmálás Doroszlón

A doroszlói Szent Imre herceg templom búcsúi programsorozata keretében november 8-án, vasárnap délelőtt ünnepi szentmisét tartottak, melyen ft. Sztrikovits János főesperes, dersi prépost szolgáltatta a bérmálás szentségét. Ft. Verebélyi Árpád helyi esperesplébános, címzetes prépost köszöntötte a 25. házassági évfordulójukat ünneplő házaspárt, a helyi egyházközség két jeles tagját, Turkály Károlyt és Turkály Szuzannát.

Huszonötödik házassági évfordulóját ünnepelte az egyházközösség két jeles tagja (L. Móger Tímea felvétele)

Huszonötödik házassági évfordulóját ünnepelte az egyházközösség két jeles tagja (L. Móger Tímea felvétele)

Délután a templomban megtartották az V. Búcsúi koncertet. Felléptek a helyi fiatal és örök fiatal zenei és egyéb művészeti ágakban alkotó tehetségek: Király Szilárd, Dosztán László, Szabó Ella, Szitás Tamás, Bártol Lajos, Klemm Valéria, Király Elíz, Mészáros Ernő, Móger Tímea, Wilhelm József.

Az érdeklődők megtekinthették Turkály Emma képzőművész alkotásait és Stock János fotóit.

Klemm Valéria szervező az eseménnyel kapcsolatban így nyilatkozott:

– Öt évvel ezelőtt született meg az ötlete annak, hogy koncertet szervezzünk a Szent Imre herceg plébániatemplomban. Tettük ezt annak apropóján, hogy öt vagy hat évvel ezelőtt újították fel a huszonöt évig néma orgonát. Ha pedig végre megszólalt, hát játsszon rajta más is, illetve többször játsszunk rajta, ne csupán a miséken. Tudtuk azt is, hogy Doroszlón nagyon sok zenész van, sokan folytatnak zenei tevékenységet és érdemesnek találtuk az ötletet, hogy összejöjjünk és együtt zenéljünk. Az első alkalommal a programban csupán hangszeres, illetve vokális zene szerepelt, később a rendezvény kibővült, a zene mellett helyet kapott az irodalom, a képzőművészet is. A koncertet immár ötödik alkalommal tartják meg közösségünkben és a közreműködők és a közönség is nagyon várja ezt a napot. A visszajelzések azt igazolják, hogy a Búcsúi koncertre igény van – hallottuk Klemm Valériától.