2024. április 18., csütörtök

Novak előnye csaknem 2000 pont

Novak Đoković tegnap 1980 pontos előnnyel vezette a ranglistát, jövő hétfőn, amikor az évzáró mestertorna kezdete előtt levonják a tavalyi pontokat, a közvetlen rivális Rafael Nadal hátránya 2180 pontra nő. Ha a mestertornán ez a szám nem csökken lényegesen, a spanyolnak jövő márciusig nem lesz igazi lehetősége, hogy a ranglista élén megelőzze a szerbet. A legújabb ranglista legfontosabb változása, hogy Danyiil Medvegyev, aki Párizsban idei első, összesen nyolcadik, az 1000-es mestertornákon pedig a harmadik trófeáját nyerte, megelőzte Roger Federert, és most Đoković, Nadal és Thiem mögött a 4. helyet foglalja el. Három-három helyet rontott Fucsovics Márton és Györe László, de csak azért, mert Richard Gasquet, Jordan Thompson és Alejandro Davidovich az új pontokkal minimális előnyhöz jutott a nyíregyházival és a zentaival szemben.

Szófiában szinte percről percre változik a 250-es torna mezőnye. Györe például, akit előbb töröltek a résztvevők listájáról, majd a neve mégis megjelent a főtábla sorsolásán, kimerültségre hivatkozva – így áll a szófiai honlapon – visszalépett, és helyét a szlovák Martin Kližan foglalta el. Szerbiai mégis volt a táblán, hisz Viktor Troicki túljutott a selejtezőn, és az 1. fordulóban a fehérorosz Jegor Geraszimov az ellenfele.

Az osztrák Linzben a héten tartják meg az idény utolsó női tornáját. A legjobbak távollétében a fehérorosz Arina Szabalenka az első, a belga Elise Mertens a második, az ukrán Dajana Jasztremszka pedig a harmadik kiemelt. Nagy érdeklődés előzi meg a Roland Garros váratlan elődöntőse, a Linzben hatodik kiemelt argentin Nadia Podoroska szereplését is.

SZÓFIA. – A férfitorna selejtezőjének döntőjében: Troicki–Ornago 6:2, 6:4. 1. forduló: Millman–Andrejev 6:3, 6:1, Albot–Szugita 9:4, 6:1.