2024. április 20., szombat

Három nap, két győzelem

Az eredeti tervek szerint a Győr a női BL 7. fordulójában idegenben (november 8-án), a 8. körben pedig otthon (november 15-én) játszott volna a dortmundi Borussiával, ám az EHF döntése alapján a magyar együttes mindkét mérkőzését lejátszotta az elmúlt napokban, ráadásul mindkét találkozót Győrben bonyolították le. Danyi Gábor csapata előbb pénteken lépett pályára a németek ellen, akkor 10, vasárnap pedig 13 gólos győzelmet aratott, így továbbra is őrzi veretlenségét a sorozatban.

Az A csoportban a Ferencváros Érden fogadta a Bietigheim csapatát, és csúfos, 11 gólos vereséget szenvedett az eddig pont nélkül álló ellenfelétől.

7. forduló, A csoport: Krim–Bukarest 23:25, FTC–Bietigheim 24:35, Rosztov–Esjberg 28:24. Az élcsoport: Bukarest 10, Rosztov 9, Kristiansand 7 pont stb. B csoport: Borussia (D)–Győr 24:34, CSZKA–Odense 27:23. 8. forduló: Győr–Borussia (D) 38:25. Az élcsoport: Győr 12, CSZKA 11, Odense és Brest 8 pont stb.

Frederikshavn helyett is Herning

Miután kiderült, hogy a helyi farmokon tenyésztett nyércek szervezetében mutálódott koronavírus 12 embert is megfertőzött, Dánia több északi tartományában is korlátozásokat rendeltek el december 3-áig. Emiatt az EHF pénteken bejelentette, hogy a női kézilabda-Európa-bajnokságon a Frederikshavnben esedékes mérkőzéseket Herningben játsszák majd. A döntés értelmében így a teljes kontinenstornát két helyszínen bonyolítják le: a dániai városban és a norvég Trondheimban. Az eredeti tervek szerint Frederikshavn mellett Oslo, valamint Stravanger is otthont adott volna a december 3-án kezdődő viadalnak.

Vereség Horvátországban

Szombaton a magyar férfiválogatott 31:27-re kikapott az Eb-ezüstérmes Horvátország vendégeként az Eurokupa 2. fordulójában. Az első félidő során a házigazdák kiegyensúlyozottabban játszottak, pontosabban támadtak és hatékonyabban védekeztek, így a szünetben négygólos (17:13) hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A folytatásban a José María Rodríguez Vaquero és Nagy László irányította gárda felzárkózott, ám Lino Červar időkérését követően a horvátok ismét elléptek. Székely Márton bravúros védésekkel megakadályozta ugyan, hogy komolyabb különbség alakuljon ki, a vendéglátók így is őrizték előnyüket, s végül négy góllal nyertek. Horvát részről Ivan Martinović és Manuel Štrlek bizonyult legeredményesebbnek, mindketten 6-6 gól szereztek, akárcsak Bodó Richárd a másik oldalon. A magyar válogatott legközelebb január 6-án, Szlovákia ellen lép pályára.

2. forduló: Horvátország–Magyarország 31:27. Az állás: Horvátország és Magyarország 2, Szlovákia és Spanyolország 0 pont.