2024. április 20., szombat

Vízgyár épül Monostorszegen

Letették a jelentős fejlesztés alapkövét

A bezdáni Vodovod közvállalat fejlesztési projektjeinek soron következő részeként pénteken Monostorszegen elhelyezték az épülő vízgyár alapkövét. A 65 millió dinár értékű beruházás Zombor Város és a Tartományi Mezőgazdasági‚Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság közös támogatásával valósul meg.

(L. Móger Tímea felvétele)

(L. Móger Tímea felvétele)

Dejan Kubatov, a bezdáni Vodovod közvállalat igazgatója elmondta, a vízgyár elsődleges célja, hogy jó minőségű ivóvizet biztosítson a lakosság számára.

A vízgyár alapkövét Antonio Ratković, Zombor Város polgármestere és Dejan Kubatov, a Vodovod igazgatója tette le.

Az alapkőletételen jelen volt dr. Úri Emese, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági képviselője, Dubacz Éva, a VMSZ tartományi képviselője, Jankovich Szilárd Zombor városi tanácsnok, dr. Goretić Vámoser Györgyi, a zombori VKT VMSZ-frakciójának vezetője, Pribilla Attila segédpolgármester, Csapó Judit, a VMSZ Zombor városi képviselője, Pelt Ilona, a VMSZ nyugat-bácskai körzeti szervezetének elnöke.

Pribilla Attila segédpolgármester a projektummal kapcsolatosan a következő nyilatkozatot tette:
– Az önkormányzat több településén is nagy problémát jelentett az ivóvízellátás, az utóbbi néhány évben hozzákezdtünk ennek a helyzetnek a megoldásához, és rohamléptekkel indultunk a megvalósítás irányába. A következő nyolc hónapban minden bizonnyal megoldódik Monostorszeg vízellátása. Eddig nem volt a legjobb az itteni víz minősége, de ezzel a vízgyárral gyakorlatilag kitűnő minőségű ivóvizet kap a falu, azzal, hogy a gyár kapacitása kétszer akkora lesz, mint amekkorára a településnek szüksége van. Ez abból a célból történt, hogy ha esetleg egy jelentősebb befektetést követően nagyobb mennyiségű vízre volna szükség, és az itteni több száz Monostorszeg körüli hétvégi házat is rá szándékoznák kötni a vízhálózatra, legyen elegendő, jó minőségű ivóvíz – hallottuk a segédpolgármestertől.