2024. április 19., péntek
NAGYBECSKEREK

Bűnvádi feljelentés a Shandong Linglong ellen

Az Újrahasznosítható Energia és Környezetvédelmi Regulációs Intézet (RERI) bűnvádi feljelentést tett a kínai Shandong Linglong gumiabroncsgyár nagybecskereki üzemének felelős személyei ellen. A gyanú szerint a gyár építkezési engedély nélkül kezdett bele a munkálatokba.

A RERI szerint a beruházó még mielőtt megkapta volna a megfelelő építkezési engedélyt, elkezdte a mellékhelyiségek kiépítését. Ezért az intézet megtette a szükséges jogi lépéseket, és 2020. május 27-én kérelmet nyújtott be a nagybecskereki építési felügyelőséghez, amelyben az építkezés kivizsgálását kérte, emellett fényképeket készített, melyek igazolják feltevését.

A vizsgálat után megállapították, hogy a beruházó az építési engedéllyel ellentétesen épít, ezért elrendelték a munkálatok felfüggesztését és az építési engedély megváltoztatását.

A kínai cég a szerb államtól összesen 83,5 millió eurós támogatást kapott a gyár kiépítésére, az építkezési földterületet pedig ajándékba kapta, mivel a projekt rendkívül jelentős az ország számára.