2024. március 29., péntek

Ma a 3000-ret is elérheti az új fertőzöttek száma

Az államfő megtekintette a Batajnicán épülő új járványkórházat

A szombat estig azonosított fertőzöttek 60 százaléka a fővárosból került ki Szerbiában, és félő, hogy vasárnap akár a 3000-et is elérheti az új azonosított koronavírus-fertőzöttek száma – jelentette ki Aleksandar Vučić államfő, miután szombaton éjjel miniszterek társaságában megtekintette a belgrádi Zemun ekonomija katonai központban épülő új COVID-kórházat. Az államfővel tartott dr. Nebojša Stefanović honvédelmi és Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter.

Kijelentette, szombat este tíz óráig már 1500 beteget vettek nyilvántartásba, ami vasárnap délutánig tovább növekedhet. Hangsúlyozta, a járványügyi helyzet Belgrádban és Kragujevacon katasztrofális, Újvidéken pedig rossz.

– A kórházak telítődnek, ezért fontos új kórházakat építeni – mondta az építési munkálatok megtekintése után. Aggódom az emberek életéért, de mindeközben a gazdaságot is meg kell védenünk, s ezért egyelőre nem vezetünk be korlátozó intézkedéseket, de mindenkinek tiszteletben kell tartania a járványügyi ajánlásokat, legfőképpen a maszkviselést – figyelmeztetett Vučić.

Az épület várhatólag december elejére elkészül. Hasonlóan gyors ütemben építik a közép-szerbiai kruševaci járványkórházat is.