2024. április 18., csütörtök

Gazdaság

Közvetlen vasúti szállítási útvonal Kína és Szerbia között

A Milšped csoport, a régió vezető áruszállítási és logisztikai vállalata közölte: együttműködési szerződést írt alá a kínai Shijiazhuang International Land Port céggel annak alkalmából, hogy a kínai Hopej tartomány rangos képviselőinek jelenlétében közvetlen útvonalon (nem pedig az eddigi, Európán keresztül vezető vonalon) megérkezett Szerbiába az első kínai tehervonat. „Stratégiánkban kulcsszerepet játszik az intermodális szállítás és vasút, nemcsak a gazdasági hatékonyság miatt, hanem azért is, mert így csökkenthető az ökológiai ráhatás.
Magyar Szó/Archív

Cáfol a Szerbiai Villanygazdaság

A Szerbiai Elektromos Művek (EPS) ma cáfolta a média által közzétett információkat a Felügyelőbizottság (NO) tagjainak magas kereseteiről.

Veszteségből veszteségbe

Belgrádban még a városi temetkezési közvállalat is veszteséggel működik, 2023-ban 26 millió dináros hiánya volt, ami ellenkezik a józan ész logikájával. Erre az utóbbi 15 évben nem volt példa.
Pixabay.com

Lesz-e idén akácméz?

A hirtelen lehűlés és a nagyon alacsony hőmérséklet kedvezőtlenül érintették a méhészetet.
Jorgovanka Tabaković (Fotó: Beta)

A jegybank együttműködne a Viberrel

Jorgovanka Tabaković, a Szerb Nemzeti Bank (NBS) kormányzója a Rakuten Viber képviselőivel tárgyalt olyan együttműködés kialakításáról, melynek eredményeképpen összekapcsolnák a Viber alkalmazást a...
Slobodan Cvetković miniszter (A tartományi kormány felvétele)

Nem szabad lemaradni

Újvidéken tegnap a Prezident szállodában találkozót tartottak, amelyet a kis- és középvállalkozásoknak szenteltek. A konferencián áttekintették a vállalatok jelenlegi helyzetét, valamint szó volt a...