2024. április 25., csütörtök
ÚSZÁS

Európa-csúcs a Duna Arénában

Csütörtökön és pénteken dupla fordulót rendeznek a Nemzetközi Úszóligában (ISL), tegnap délelőtt a hetedik, délután pedig a nyolcadik összecsapás első versenynapját bonyolították le a budapesti Duna Arénában. Előbb az Energy Standard, a Toronto Titans, az Iron és a DC Trident versenyzői mérték össze tudásukat, s bár az Energy meggyőző fölényt szerzett a délelőtt során, a legnagyobb figyelem ezúttal is Iron versenyzőjére, Emre Sakçıra összpontosult. A török úszó eddig is kiváló formában szerepelt a rövid pályás viadalon, tegnap viszont egy újabb Európa-csúccsal rukkolt elő – 25,29 másodperccel nyerte meg a férfi 50 mellet, megjavítva ezzel saját, október 26-án úszott rekordját (25,50 mp). Sakçı mindössze négy századdal maradt el a dél-afrikai Cameron van der Burgh 2009-ben elért cápadresszes világcsúcsától.

A magyarok közül Jakabos Zsuzsanna (Energy Standard) 200 háton a 7., majd 400 gyorson a 4. lett, Hosszú Katinka (Iron) 200 vegyesen a 3. helyen végzett.

Délután a London Roar, a Cali Condors, a Tokyo Frog Kings és a New York Breakers csapott össze, utóbbi három magyar versenyzővel: 400 női vegyesen Kapás Boglárka 3., Késely Ajna 5. lett, Telegdy Ádám pedig 200 háton szerzett egy 6. helyet.