2024. április 18., csütörtök
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Hogyan éljük meg az elmúlást?

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Önhöz fordulok, mivel már több ízben tetszett segíteni nekem. Nagy bajban vagyok most, mert halálesettel kell megbirkóznom, s úgy érzem, nem tudom elviselni ezt a fájdalmat. Teljesen összetörtem, el vagyok veszve, nem is tudom, hogyan tovább. Tud valamit ajánlani, habár valószínű, hogy nem tudok teljesen helyrejönni...

– Fogadja őszinte részvétemet, ön sajnos most az élet egyik legnagyobb feladata előtt áll, mert szembe kell néznie az elmúlással. Méltósággal kell elviselni és átvészelni azt az időt, amikor szerettünk elérkezett az út végére. Az egyik legtöbbet idézett gyászversben talán benne van a félelem, a rettegés is a fájdalom mellett: „A te szíved megpihent, de a miénk vérzik, hisz a halál fájdalmát csak az élők érzik.”

– Ó, milyen találó szavak! Úgy hiányzik, úgy félek a jövőtől! Nem lesz, aki oltalmazzon, védjen, vigasztaljon, másképp fognak telni napjaim, nincs már értelme az életemnek, rettegek a holnaptól. Egyre csak azt kérdezem, vajon hol rontottam el, tehettem volna még valamit? Gyötör a lelkiismeretem, pedig tényleg igyekeztem mindenben helyt állni. Talán többet kellett volna tennem?

– Ne ostorozza magát! Nincs mit tenni, szembe kell nézni a fájó valósággal, hogy ő már elment. Ebben önnek az angyalokkal való kapcsolat, a kristályterápia és a tisztító rítusok, meditációk és imák tudnak segíteni. A gyászt meg kell élni, s fokozatosan kell elengedni szerettünket. Amikor már a gyász vége felé jár, akkor kell majd elvégezni egy igen hatásos és szép rítust, a Levél az elhunytnak elnevezésűt. De még nem tartunk ott. Most a beprogramozott kristály legyen majd az ön közelében, melyet mindennap meg kell tisztítania egyelőre. A rítusok közül pedig hetente csináljon egyet, ezek rengeteg erősítést, energiát adnak, segítik földolgozni a gyászt, enyhítik a fájdalmat.

– Szó volt az angyalokról. Melyik angyal tud segíteni és hogyan?

– Amikor elfogy a remény és elszáll az utolsó sóhaj is, Mihály arkangyal, a haldoklók angyala teszi csendben a dolgát. Ő a hit, az alázat angyala, a szentkenetek őrzője, ő lesz, aki végigkísér majd egyszer minket is az utolsó órán. Ő az, aki segít a léleknek elhagyni a földi világot. Ott van a haldokló mellett, és átsegíti lelkét a túlvilágra.

– De van olyan angyal, aki vigaszt ad?

– Jehudiah, a gyász angyala vigaszt nem adhat, de segít elviselni és földolgozni a gyászt. Fehér gyertya lángja mellett hívjuk magunkhoz, és kérjük, segítsen enyhíteni fájdalmunkat. Segítsen megérteni miért történt, ami történt, de őt kérhetjük arra is, hogy kísérje, vigyázza eltávozott szerettünk lépteit. Hozza el üzeneteit, gondolatait, akár álmon keresztül! Ereje a soha el nem múló szeretetben rejlik, hiszen szeretteink nem cserben hagynak minket, amikor eltávoznak! Menniük kell, és ezt csak akkor tudjuk elfogadni, ha tudjuk, minden, amit adtunk vagy kaptunk, örök marad a szeretet által. El kell fogadni azt, amin nem tudunk változtatni.

– Melyik angyal nyugtat le?

– Chamuel arkangyal segíthet abban, hogy megszabaduljunk a szívünkben tomboló vihartól. Chamuel tudja, hogy a szeretett lény elvesztése, a vele való kapcsolat hiánya mekkora érzelmi válságot okoz. Ahogyan a gyász egyre nagyobb teret követel a lelkünkből, úgy harcol ő azért, hogy az érzelmek egy magasabb szintjét megtapasztaljuk és elfogadjuk azt, amin sajnos nem tudunk változtatni. Ő segít abban is majd nemsokára, hogy egy kicsit fölébredjünk a gyászból, és észrevegyük, hogy hányan maradtak körülöttünk, akiknek most mindennél nagyobb szükségük van ránk! A szeretetünkre, a törődésünkre. Az élet azért az itt maradottak számára mégis megy tovább… Amikor ezt fölismerjük, s ez az idő eljön, akkor képesek leszünk a lenyugvó napot úgy nézni, hogy tudjuk: valahol a Föld túloldalán ugyanez a kép a hajnalt, a reményt jelenti.

– Valamikor fel tudok majd állni? Ki tudok jutni a romok közül?

– Jeremiel angyal lesz segítségünkre abban, hogy a fájdalom romjain térdepelve észrevegyük, ha össze is omlott körülöttünk a világ, ideje fölállni, leporolni magunkat, továbblépni. A romokon majd virágok nyílnak, az élet teret követel magának a halállal szemben. A sors új próbák elé állít bennünket és a legreménytelenebb helyzeteken is átsegít, hogy továbblépjünk!

– Igen, értem. Milyenek ezek a meditációk, imák, rítusok? Miről szólnak, mi a címük, vagyis mit tartalmaznak?

– Létezik föltöltő meditáció, amely energiánkat növeli, auránkat tölti föl pozitív energiákkal, mert ilyen esetekben az auránk élettelen, kiürült, sok esetben sérült, s kifolyik belőle az energia. Van olyan hatásos technika, amellyel el tudjuk távolítani a negatív energiát a testünkből és auránkból. Van érzelmi gyógyító meditáció, mely lelkünk fájdalmán könnyít, létezik az arkangyalok általi tisztítás és védelem fölállítása, itt a tisztítás az Elohim isteni sugárral, az Ibolyalánggal, itt van a Felemelkedett Mesterek Fényével való tisztulás, a tértisztítás, és van egy ima annak az angyalnak, aki mellettünk ül... Mindez elviselhetőbbé teszi gyászunkat.

– Köszönöm – és kérem!