2024. március 28., csütörtök

A sikerkutatás sikersztorija

Ne maradjunk ki: Vajdaságban is tegyük divatossá ismét a jó híreket!

Határon túli, így vajdasági sikerek jelölését is várja az idén a jelentős megújuláson átesett, egyébként már hét éve létező Highlights of Hungary csapata, melynek célja felkutatni a saját közösségében, településén, szakmájában kiemelt eredményeket megvalósító személyeket, csoportokat, mindenféle kategóriák, korlátok nélkül.

Oláh Zsanett (Fotó: Dávid Csilla)

Oláh Zsanett (Fotó: Dávid Csilla)

Lapunknak nyilatkozva Oláh Zsanett, a Highlights of Hungary ügyvezetője úgy fogalmazott: meg szeretnék találni a legkiválóbb teljesítményeket a Kárpát-medencében, a Hass, alkoss, gyarapíts! szlogennel keresik azokat a bármilyen korosztályú, bármelyik szektorból érkező személyeket, akik mögött teljesítmények állnak 2020-ban, amelyekkel inspirálni lehet a következő generációt, és ismét „trendivé” lehet tenni a jó híreket. A helyben maradás szempontjából egy olyan inspirációt is jelenthet mindez, ami Magyarországon, de határon túl is jelentős, értékelte.

– Az egész programnak az egyedisége a kategórianélküliség. Ez a teljesítmény lehet egy sporteredmény, egy vállalkozás által elért mérföldkő, egy művészeti érték. Három alapvető szempontunk van: a kiválóság, a hazaszeretet, és a lokálpatriotizmus. Ha valaki ellátogat a HoH weboldalára (https://www.highlightsofhungary.hu), találhat a sikeresek között egy református lelkész asszonyt, aki Észak-Magyarországon a kisebbségek számára készített el egy lényeges fejlesztési programot, de találhat ott filmet, alapítványt, olyan magyar vállalkozást is, amely ma már amerikai világsztárok számára gyárt napszemüvegeket. Egy új termék is lehet teljesítmény. Az a lényeg tehát, hogy bármiről is legyen szó, a maga nemében kiemelkedőnek számítson az idén – tudtuk meg a részleteket.

A Magyar Szó újvidéki székházában beszélgettünk a programról. A felvételen Oláh Zsanett ügyvezető, Varjú Márta főszerkesztő és Virág Árpád újságíró (Fotó: Dávid Csilla)

A Magyar Szó újvidéki székházában beszélgettünk a programról. A felvételen Oláh Zsanett ügyvezető, Varjú Márta főszerkesztő és Virág Árpád újságíró (Fotó: Dávid Csilla)

Tíz olyan nagykövete van a rendszernek, akik a saját szakmájukban, területeiken nagy dolgokat valósítottak meg, ők végzik a jelölést, azzal, hogy az idén már mindenki részt vehet ebben a munkában, várja a HoH jelölési javaslatokat. Képpel, videóval vagy bármilyen más kifejező módon a közösségi hálózatokon segíteni lehet a jelölési folyamatot, a legfontosabb, hogy a Facebook-oldalon vagy az Instagramon megosztott tartalmakon szerepeljen a #hassalkossgyarapíts hashtag, s meg kell jelölni még a @Highlights_of_Hungary-t. Minden nagykövet jelöl végül öt-öt teljesítményt. Köztük van egyébként Marsalkó Dávid, a Halott Pénz zenekar frontembere, többszörös Fonogram- és Petőfi zenei díjas előadóművész, Mádai Vivien televíziós műsorkészítő, szerkesztő, a La Mome közösség alapítója és a Poetré irodalmi sorozat ötletgazdája, Háfra Noémi junior világbajnok kézilabdázó, Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta Bistro séfje, a 2019-es Miele Év Ifjú Séftehetsége díjának birtokosa, Takács Ákos, a Red Bull marketingmenedzsere, a Red Bull Pilvaker popkulturális rendezvény ötletgazdája is. A jelöléssel kapcsolatos tudnivalókat a Highlights of Hungary csapata a Facebook- és Instagram-oldalain folyamatosan friss tartalommal bővíti.

– Néhány újítást is bevezettünk az idén, az egyik a nagyközönség bevonása a jelölés, majd a szavazás menetébe. November végén véglegesítjük a jelöltek listáját, januárban lesz a közönségszavazás. Két fődíjat ítélünk oda, egyet a nagykövetek, egyet a közönség voksai alapján. Egyes partnereink saját díjakat is odaítélnek a saját szempontjaik szerint. Viszont nemcsak a díjakon van a hangsúly, olyan közösséget szeretnénk ezek köré a teljesítmények köré felépíteni, amelyek aztán aktív hatást fejtenek ki a következő eredmények eléréséhez. 2021 őszén egy iskolai roadshow-t tartunk, határon innen és túl is ellátogatunk a nagyköveteinkkel, ezért lehet fontos egy vajdasági teljesítmény sikere, azzal ugyanis valós példán ábrázoljuk, hogy lehet fantasztikus eredményeket elérni itt, helyben is – húzta alá beszélgetésünk során Oláh Zsanett.