2024. április 26., péntek

A Tisza mentén is terjedőben a koronavírus

A Covid-19 harmadik hulláma elérte a Tisza menti településeket is. Dr. Sandra Radulović, a Nagykikindai Közegészségügyi Intézet igazgatója a Gradski.online nagykikindai hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy az Észak-bánáti körzetben összesen 60 aktív esetet vettek nyilvántartásba, ezek közül a legtöbbet, 31-et Nagykikindán.

A Tisza mente községeiben a legtöbb Magyarkanizsán van, ahol 16 esetet regisztráltak, míg Zentán 6-ot, azzal, hogy köztük egészségügyi dolgozók is vannak. Adán és Törökkanizsán 3-3 esetről tudnak, Csókán pedig mindössze egyről.

Az igazgatónő szerint Zentán napról napra nő az esetek száma, és a lakosok mellett a Zentai Közkórház egészségügyi dolgozói között is van koronavírusos. Radulović elmondta azt is, hogy az egészségügyi dolgozók nem munka közben betegedtek meg.

A Nagykikindai Közegészségügyi Intézet igazgatónője egyben felszólította a polgárokat, hogy tartsák tiszteletben az óvintézkedéseket, és zárt helyen kötelezően viseljék a védőmaszkot. Az igazgatónő szerencsés helyzetként értékelte, hogy a megbetegedettek között nincsenek kiskorúak.