2024. április 23., kedd

COVID-rendelőközponttá alakul az újtelepi egészségház

Az újtelepi egészségház mától főként a koronavírusos betegeket fogadja

Az Újvidék Egészségházban bejelentették, hogy szerdától csak az újtelepi egészségházban fogadják a koronavírusos fertőzés gyanújával diagnosztizált személyeket. Ez azt jelenti, hogy ezentúl nem fogadja őket a Zmaj Ognjeni Vuk utcai Jovan Jovanović Zmaj egészségház, azaz az itt létesített, légúti fertőzésekkel foglalkozó részleg.

A koronavírusos fertőzések növekedése miatt szerdától az újtelepi egészségházban végzik a teszteléseket (Ótos András felvétele)

A koronavírusos fertőzések növekedése miatt szerdától az újtelepi egészségházban végzik a teszteléseket (Ótos András felvétele)

Az új COVID-egészségház éjjel-nappal nyitva tart ezentúl, nappal nyolc ügyeletes orvosi csoport várja a pácienseket, éjjel pedig négy. A járványügyi helyzettől függően növelhető az ügyeletes orvosok száma.

Az újtelepi egészségház főbejáratánál mától csak a koronavírus-fertőzés gyanújával diagnosztizált személyeket fogadják, az objektum földszintjét és az első emelet általános orvosi rendelőit is erre a célra használják a továbbiakig.

Azoknak a személyeknek, akiknek fogorvosra, vagy más, szakosított orvosi szolgáltatásra van szükségük, külön bejáratot alakítottak ki az egészségházban annak érdekében, hogy elkerüljék a fertőzésveszélyt – olvasható a 021.rs hírportálon.

– Mivel a koronavírus harmadik fertőzéshulláma ősszel és télen ér el bennünket, a meteorológiai viszonyok a vírus terjedésének kedveznek. Ezért várható, hogy növekedni fog a koronavírussal fertőzöttek száma, és ezért gondoltuk, hogy itt az ideje egy külön részleget nyitni a páciensek számára. Ezért alakítottuk át az újtelepi egészségházat azok számára, akiket koronavírusos fertőzés gyanújával diagnosztizáltak, nem kell többé az egészségházak előtt sorban állniuk az esőben vagy a havazásban, hanem a létesítmény csarnokában várakozhatnak, és itt elvégzik a koronavírus-tesztet is – mondták az Újvidék Egészségházban.

Azok, akik eddig az újtelepi egészségházba jártak ellenőrzésre, ezentúl a Zmaj Ognjeni Vuk és a Verseci utcákban lévő, valamint a Pirosi úti és más egészségházakba járhatnak.

A COVID-egészségház telefonszámai: 021/4879-213, 021/4879-215, 021/4879-217, 021/4879-231, 021/4879-239 és 021/4879-243