2024. április 24., szerda
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

Egyre több beteg Nagybecskereken

Az öt közép-bánáti községben jelenleg összesen 141 koronavírussal fertőzött beteg van, a legtöbben, 116-an Nagybecskereken és a környező falvakban. Törökbecse községben 13, Bégaszentgyörgyön (Žitište) 5, Szécsányban 4, Magyarcsernye községben pedig 3 koronavírussal fertőzött beteget tartanak nyilván. A becskereki helyzet romlását megerősítette a Vajdasági Közegészségügyi Intézet legújabb közleménye, amely szerint a járványügyi helyzet Újvidéken, Nagybecskereken és Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) a legkritikusabb.

Az elmúlt hétvégén a hirtelen rosszabbra fordult a járványhelyzet miatt Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere felhívással fordult a becskerekiekhez, amelyben a koronavírus elleni intézkedések szigorú betartására kéri őket.

Mint mondta, a helyzet a városban rendkívül instabil és egyre rosszabb. Ezért azt kéri a polgároktól és a munkaközösségektől, hogy szigorúan tartsák be a járvány leküzdését szolgáló intézkedéseket. Elsősorban a védőmaszk viselése, a távolságtartás, a mindennemű összejövetelek kerülése, a közösségi terek fertőtlenítése és az emberek személyes higiéniájának a betartása fontos. A polgármester bejelentette, hogy szükség esetén az önkormányzat kész további intézkedéseket bevezetni.