2024. április 18., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Buta egyéni hibák

Ronaldót igen, társait nem sikerült megakadályozni a gólszerzésben (Fotó: MTI)

Ronaldót igen, társait nem sikerült megakadályozni a gólszerzésben (Fotó: MTI)

A Ferencváros 4:1-es vereséget szenvedett szerdán a Juventustól a Bajnokok Ligája G csoportjának 3. fordulójában. A Puskás Arénában mintegy 20 ezer néző előtt rendezett mérkőzésen a Fradi már a 7. percben hátrányba került Morata gólja után. A spanyol támadó a második félidőben duplázott, ezt követően pedig két buta egyéni hiba okozta a Zöld Sasok mélyrepülését: mindkétszer Dibusz okozta a csapat vesztét, az eladott labdákra Dybala csapott le. A magyar bajnok ezúttal sem vallott szégyent, a hajrában – akárcsak a Dinamo (K) ellen – Boli szépített, de a vezetőedző Szerhij Rebrov elmondása szerint is megerőltető volt az elmúlt két hét, melynek során öt találkozót játszott a gárda. A zöld-fehérek szerencséje, hogy a Barcelona 2:1-gyel felülmúlta a kijevi Dinamót a csoport másik összecsapásán, így a magyaroknak van esélyük megszerezni a kvartett harmadik helyét, ezzel együtt az El-szereplést is.

A nap rangadóján a Leipzig hátrányból fordított a sérülésekkel teletűzdelt PSG ellen (2:1), a Başakşehir pedig meglepetésre két ellentámadás révén legyőzte az MU-t. A H csoportban érdekesen alakulnak a dolgok, féltávhoz érkezvén egyelőre lehetetlen megjósolni, kik lesznek a továbbjutók.

BL, 3. forduló, E csoport: Chelsea–Rennes 3:0, Sevilla–Krasznodar 3:2. A csoport állása: Chelsea és Sevilla 7, Krasznodar és Rennes 1 pont. F csoport: Zenit–Lazio 1:1, Brugge–Borussia (D) 0:3. A csoport állása: Borussia (D) 6, Lazio 5, Brugge 4, Zenit 1 pont. G csoport: Barcelona–Dinamo (K) 2:1, Ferencváros–Juventus 1:4. A csoport állása: Barcelona 9, Juventus 6, Dinamo (K) és Ferencváros 1 pont. H csoport: Başakşehir–Manchester United 2:1, Leipzig–PSG 2:1. A csoport állása: Manchester United 6 és Leipzig 6, PSG és Başakşehir 3 pont.