2024. április 18., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Ronaldót is meg kell állítani

Tokmac a kijeviek ellen is remekelt (Fotó: Beta/AP)

Tokmac a kijeviek ellen is remekelt (Fotó: Beta/AP)

Ma este (21 óra) a Puskás Arénában mintegy 20 ezer néző előtt küzdhet meg a Ferencváros a Juventus gárdájával a BL G csoportjának 3. fordulójában. A magyar bajnok együttes a múlt héten 0:2-ről állt fel, és mentett pontot a kijevi Dinamo ellen, ezúttal azonban jóval nehezebb dolga lesz Szerhij Rebrov legénységének. Annál is inkább, hiszen a koronavírust maga mögött tudó Cristiano Ronaldo is ott lesz ma Budapesten. Az ötszörös aranylabdás portugál a hétvégén csereként lőtt két gólt a Serie A-ban, a BL-ben pedig különösebben nem kell motiválni a sorozat legeredményesebb góllövőjét. A Zöld Sasok a Barcelonával szemben megmutatták, hogy képesek jó játékra a nagyok ellen, és egy-egy ellentámadásnál számíthatnak Tokmac gyorsaságára.

A kvartett másik összecsapásán a gránátvörös-kékek a Dinamót fogadják, emellett a felhozatalból érdekesnek ígérkezik a Leipzig–PSG és a Başakşehir–Manchester United párharc is.

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Leicester már nagy falat a Leedsnek

Hiába kezdte remekül a PL-t a Bielsa-féle Leeds, a csapat az utóbbi öt meccséből csak kettőt tudott megnyerni. Az újonc gárda ezúttal hazai pályán kapott ki a Leicestertől. A vendégek szűk húsz perc alatt lezárták a három pont kérdését, a végén 4:1-re diadalmaskodtak.

Angol bajnokság, a 7. fordulóban: Fulham–West Bromwich 2:0, Leeds–Leicester 1:4. Az élcsoport: Liverpool 16, Leicester 15, Tottenham 14 pont stb. Német bajnokság, a 6. fordulóban: Hoffenheim–Union 1:3. Az élcsoport: Bayern és Borussia (D) 15, Leipzig 13 pont stb. Olasz bajnokság, a 6. fordulóban: Verona–Benevento 3:1. Az élcsoport: Milan 16, Sassuolo 14, Juventus 12 pont stb. Spanyol bajnokság, a 8. fordulóban: Villarreal–Valladolid 2:0. Az élcsoport: Sociedad 17, Real Madrid (–1) 16, Villarreal 15 pont stb.