2024. április 25., csütörtök

Kétezer-ötszáz állásajánlat naponta

Húszezer álláskereső jutott idén munkahelyhez a poslovi.infostud.com honlap segítségével

A poslovi.infostud.com egy munkaközvetítő honlap, amelyen az álláskeresők különböző vállalatok állásajánlatait találhatják meg. A honlapot a szabadkai székhelyű Infostud vállalat működteti, amelynek segítségével az idei év első nyolc hónapjában már mintegy húszezer álláskereső talált munkahelyet. A honlapról Bojana Ćirićtyel, az Infostud termékmarketingért felelős munkatársával beszélgettünk.

– Napi szinten közel 2500 állásajánlat jelenik meg a honlapunkon. Az állásajánlatok megtekintésére a felhasználónak nem szükséges regisztrálnia, a munkahelyhez szükséges pályázat benyújtásához azonban már igen. Ez azonban egy egyszerű folyamat. Néhány lépésből áll, és mindössze az e-mail-cím megadása szükséges hozzá. Az állásajánlatok mellett honlapunkon számos hasznos tanácsot is találhatnak felhasználóink, például hogyan kell megírni egy életrajzot, felkészülni egy állásinterjúra, miként ellenőrizhető le az a vállalat, ahova jelentkezni szeretnének – nyilatkozta Bojana Ćirić.

Az Infostud munkatársa a fentiekhez hozzátette, hogy a munkaadók számára van egy külön honlapjuk, a hrlab.rs, amelyen megtudhatják, milyen feltételek, árak mellett adhatnak fel hirdetést a poslovi.infostud honlapon, valamint számos hasznos információ is megtalálhatnak ezen a felületen.

Arról, hogy idén hányan találtak állást a honlapon keresztül, és hogy melyek a legkeresettebb munkakörök, Bojana Ćirić a következőket mondta:

– Augusztus végén készítettünk egy elemzést. E szerint az év első nyolc hónapjában honlapunkon 27 ezer munkahely volt meghirdetve. Honlapunk segítségével körülbelül húszezer embernek sikerült munkahelyet találnia. Ez a szám, tekintettel arra, hogy járvány van, és ebben az évben még rendkívüli állapot is volt, nagyon jónak mondható. A legtöbb munkahely a kereskedelem, a számítástechnika, az elektrotechnika és az adminisztráció területén van meghirdetve. Ezen belül pedig főleg a kiskereskedelmi eladók iránt van a legnagyobb kereslet. E területek a hirdetésszámok tekintetében egyébként minden évben élen járnak. A legkevesebb munkahely idén a vendéglátásban volt meghirdetve, valamint az idénymunkások iránt is alacsony volt a kereslet. A munkaadók számára szakmunkást találni a legnehezebb feladat, például fodrászt, szakácsot vagy éppen autószerelőt – magyarázta Bojana Ćirić.

Az Infostud munkatárásától azt is megtudtuk, hogy a honlap álláskeresőinek körülbelül ötven-hatvan százaléka felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, a munkaadók zöme viszont középfokú iskolai végzettséggel rendelkező munkaerőt keres.

A honlapot folyamatosan fejlesztik, annak érdekében, hogy a munkahelyhez jutó álláskeresők száma tovább növekedjen.

– Egyaránt figyelemmel kísérjük a munkaadók és az álláskeresők igényeit, és ezek alapján korszerűsítjük a felületet. Reméljük, hogy a járvány ellenére segítségünkkel a munkaadók megtalálják a keresett jelöltet, az álláskeresők pedig a vágyott munkahelyet – mondta Bojana Ćirić.