2024. április 25., csütörtök

Đoković megsértette a bécsieket

Mivel a bécsi negyeddöntőben az összes esélyes kikapott, és az elődöntőbe az alacsonyabban rangsoroltak jutottak, senki sem rótta fel különösebb haraggal Novak Đokovićnak, hogy gyakorlatilag feladta az olasz Lorenzo Sonego elleni meccset, annyira igyekezet nélkül töltötte a pályán a 68 percet. Novak még meg is sértette a bécsieket, akiktől korábban szabadkártyát kért és kapott, hisz kijelentette, hogy két győzelemért jött, és a negyeddöntőben semmi kedve sem volt a játékhoz.

Đoković, aki a szervezők és a publikum iránti viszonyulásával biztosan nem szerzett új tisztelőket, kéthetes játékszünetet vett ki, és legközelebb november 15-étől a londoni évzáró mestertornán szerepel. Ugyanígy tett Dominic Thiem is, a további legjobbak pedig a héten a párizsi 1000-es teremtornán indulnak, ahol három vagy négy szerbiai is ott lesz. Györe László ugyanis két rövidítésben veszített a selejtező döntőjében az amerikai Marcos Giron ellen, második kiemeltként viszont valószínűleg szerencsés vesztesként jut a táblára. Filip Krajinović a sorsoláson a spanyol Feliciano Lópezt kapta, aki ellen 1:0-ra vezet. Ha Filip ezúttal is nyer, mint 2018-ban Pekingben, a 2. fordulóban az első kiemelt Rafael Nadallal játszhat. Miomir Kecmanovićnak az ausztrál John Millman jutott, akivel a tavalyi budapesti torna óta 0:1-re áll. Millman mellesleg tegnap a kazah Nur-Szultanban csodával határos módon nyert tornát. A negyeddöntőben ugyanis a döntő játszma rövidítésében 0:5-ről fordított Tommy Paul ellen, szombaton pedig az elődöntőben a döntő játszmában 0:3-ra állt Frances Tiafoe-val szemben, mégis továbbjutott. Dušan Lajović első ellenfele a tegnapi nur-szultani döntő vesztese, a francia Adrian Mannarino lesz, akivel 3:1 a mérlege.

Fucsovics Márton is indult a párizsi selejtezőben. A magyar jó játékkal győzte le a kanadai Vacek Pospisilt, és táblára jutott.

A bécsi tornát az orosz Andrej Rubljov nyerte meg, ami csúcsot jelentő idei 5. tornagyőzelme. E siker révén Rubljov eljutott az évzáró mestertornára, és egyben megakadályozta az olasz Sonegót, hogy az ATP tizedik szerencsés vesztes bajnoka legyen. A WTA-nak csak három ilyen tornagyőztese volt.

PÁRIZS. – Az 1000-es teremtorna selejtezőjének 1. fordulójában: Györe–Chauvinc 6:4, 6:2, Fucsovics–Cazaux 6:3, 6:1. A tábláért: Giron–Györe 7:6, 7:6, Fucsovics–Pospisil 4:6, 7:6, 6:2.

BÉCS. – A férfitorna negyeddöntőjében: Sonego–Đoković 6:2, 6:1, Evans–Dimitrov 7:6, 4:6, 6:3, Rubljov–Thiem 7:6, 6:2, Anderson–Medvegyev 6:4, 7:6. Elődöntő: Sonego–Evans 6:3, 6:4, Rubljov–Anderson 6:4, 4:1 – feladás. Döntő: Rubljov–Sonego 6:4, 6:4.

NUR-SZULTAN. – A férfitorna negyeddöntőjében: Millman–Paul 6:4, 6:7, 7:6, Mannarino–McDonald 6:1, 6:4, Ruusuvuori–Kukuskin 6:3, 6:1. Elődöntő: Millman–Tiafoe 3:6, 6:4, 6:4, Mannarino–Ruusuvuori 7:5, 6:2. Döntő: Millman–Mannarino 7:5, 6:1.