2024. április 18., csütörtök

Pattogott a labda a Petőfiben

Két új pingpongasztalt avattak fel tegnap az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában

Vadonatúj pingpongasztalok kerültek az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola előcsarnokába. A diákok a Pefisport nevű projektum keretében ismerkedhetnek meg az asztalitenisszel. A Vajdaság-szerte sikeres sportághoz a pingpong óbecsei kiválóságai, Dejan Zeremski és Polyák Sándor edzők mellett Borislava Perić Ranković paraolimpiai bajnok és az iskola egykori tanulója, Bezeg Réka háromszoros szerbiai junior asztalitenisz-bajnok igyekeztek kedvet csinálni a diákoknak.

Szépen pattogott a labda Réka és Borislava között (Fehér Rózsa felvétele)

Szépen pattogott a labda Réka és Borislava között (Fehér Rózsa felvétele)

A pingpongasztalokat a tartományi sporttitkárság támogatásával vásárolta meg az iskola.

– A Pefisport projektum keretében tömegsporttal most sajnos nem tudunk foglalkozni, de a járványveszély elmúltával és a tornaterem átadásával nagyon szeretnénk a labdarúgást, a kézilabdát és a kosárlabdát is fejleszteni az iskolában. Most úszással, asztalitenisszel, sakkal foglalkozhatnak a gyerekek a nagyszünetekben és a tehetséggondozó program keretei között az órák után megtartott foglalkozásokon – mondta el Potrebić Tőzsér Gabriella igazgató.

Ebben az iskolában pályázati pénzekből decemberig csaknem 2,5 millió dinárt tudnak különféle projektekre költeni, ezek közül az egyik a Pefisport. A Pefimath a tehetséggondozó programon belül a jó matekosok felkészítésére ad több lehetőséget, a Pefiwood projektben résztvevő diákok az új eszközök segítségével kisfilmeket, iskolai híradókat készítenek, a Pefiprint csapata pedig egy újonnan bejegyzett diákszövetkezetet, azaz egy igazi vállalkozást menedzsel.