2024. március 29., péntek

Épül a pálya

Jól halad a kishegyesi műfüves labdarúgópálya építése – A jövő hónap során át fogják adni

A kishegyesi Egység Labdarúgóklub pályája mellett szeptember elején megkezdődött egy műfüves pálya építése. Ez a projektum a kishegyesi klub és a topolyai TSC Labdarúgó Akadémia közti együttműködés keretében valósul meg.

A munkások a műfű lehelyezésén dolgoznak (Lakatos János felvétele)

A munkások a műfű lehelyezésén dolgoznak (Lakatos János felvétele)

Az új pálya 42x22 méteres lesz, és elsősorban az utánpótlás csapatok edzésére fog szolgálni, egész éven át. Az építkezési munkálatok igen előrehaladott állapotban vannak, ha nagyobb fennakadás nem történik, akkor a jövő hónapban át fogják adni az új pályát. Kovács Károly, a projektum helyi koordinátora arról számolt be lapunknak, hogy a kivitelezési munkálatok a második fázisba léptek.

– Az új műfüves pálya építése a topolyai labdarúgó-akadémia és a kishegyesi Egység Labdarúgóklub közös projektuma. Évek óta létezik együttműködés, és az Egység a TSC akadémia kötelékébe tartozik. A mostani projektumnál a beruházó az akadémia, és eljutottunk a kivitelezés második fázisához. A talaj és a pálya előkészítése már megvalósult, most pedig a műfű elhelyezése van folyamatban. Emellett meg kell még oldani a labdafogó hálók és a kapuk felszerelését, valamint a pálya körbekerítését. A kivitelező elmondása szerint a folyamatban lévő munkálatok még kb. két hetet vesznek igénybe. Azt követően már csak a pálya környékét kell rendezni és megtörténhet az átadás – számolt be a koordinátor, aki szerint a pályát november derekán vagy a hónap második felében fogják átadni.

Az új műfüves pálya alól egy csőrendszer fogja levezetni a vizet, így az egész évben használható lesz. Az Egység Labdarúgóklubnak két fiatal korosztályos csapata van, amelyekben kb. 50 fiatal játszik. Elsősorban ők fogják használni az új pályát, mondta el Kovács Károly, majd arról is szólt: a beruházás célja, hogy minél jobb feltételeket biztosítson a fiatal generációknak a felkészülésre. A műfüves pálya átadásán is a fiatalabb generációs csapatok fognak bemutató mérkőzést játszani.

Az eddig megvalósult beruházás összege meghaladja a tízmillió dinárt, amit a TSC Labdarúgó Akadémia ruházott be, mondta el Kovács Károly, majd arról is szólt, hogy az akadémiának több ilyen projektuma volt Vajdaság-szerte. Az Egység Labdarúgóklubnak az a célja, hogy a jövőben még előkelőbb helyet harcoljon ki magának a TSC akadémia kötelékén belül. A koordinátor végezetül arról is szólt, hogy hamarosan együttműködési szerződést fog aláírni Kishegyes község önkormányzata és a TSC akadémia.