2024. április 19., péntek

A fekete-fehér kép mágiája

Az adai Szarvas Gábor Könyvtár fotópályázatot hirdetett Lazukics Anna emlékére

Az adai Szarvas Gábor Könyvtár negyedszer hirdeti meg fotópályázatát, idén A fekete-fehér kép mágiája címmel, a magyar fotográfia napja alkalmából.

A pályázatra minden Ada községhez kötődő érdeklődő jelentkezését várják, korhatár nélkül. A digitális fotók beküldési határideje 2020. november 20-a. Minden pályázó legfeljebb 5 darab digitális formátumú képet küldhet be az alábbi e-mail-címre: ada.konyvtar.palyazat@gmail.com (Google Drive-link vagy valamilyen fájlküldő használata javasolt).

A fotókat címmel együtt várják, a fájlnév legyen a cím. A pályázat célja, hogy a Lazukics Anna munkásságáról való gondolkodásra, illetve alkotásra ösztönözzön. Lazukics Anna idén nyáron, életének 83. évében hunyt el. Ő volt az egykori Jugoszlávia első női fotóriportere, egyik legkiemelkedőbb fotósa. Íme néhány fogalom, amely jellemezte munkásságát: nosztalgia; mindennapi élet; pillanatkép; humanista fotográfia; life photo stílus; falu, város, ember, esemény, történet.
Ha az érdeklődők fotói között akad olyan, amely ezekkel a fogalmakkal kapcsolatba hozható, a könyvtár illetékesei kérik, jelentkezzen a pályázatra, illetve értelmezze újra Lazukics Anna munkásságát a saját fotóin keresztül! A legjobbnak ítélt fotókból nyomtatott formában kiállítást szerveznek, amely december folyamán kerül bemutatásra. A képeket zsűri értékeli, az első három helyezett ajándékban részesül. A pályázattal kapcsolatban bővebb tájékoztatás a 024/851-115-ös telefonszámon kapható.