2024. április 20., szombat
FORMULA–1

Nézők nélkül Imolában

A tervekkel ellentétben mégsem lehetnek nézők a hétvégi a Formula–1-es Emilia Romagna Nagydíjon. A szervezők korábban arra kaptak engedélyt, hogy körülbelül 13 ezer szurkoló kilátogathat a versenyre, a járvány újabb rohamos terjedése miatt azonban az olasz kormány úgy döntött, zárt kapus lesz a viadal. A versenyhétvégét a pandémia miatt már „megvágták”, hiszen a szokásos pénteki szabadedzéseket nem rendezték meg, ma (szombaton) egy gyakorló tréningre lesz lehetőségük a pilótáknak az időmérő előtt, a világbajnoki sorozat 13. futamára pedig vasárnap kerül sor.

Imolában, ahol 2006 óta először rendeznek futamot, a Mercedes sorozatban hetedik konstruktőri világbajnoki címét nyerheti.

Hírek az alfa Romeo háza tájáról

Az Alfa Romeo és a Sauber a 2021-es szezonra is meghosszabbította az istálló névhasználati jogáról szóló szerződést. A Fiat Chrysler tulajdonú autómárka 2018-ban lett partnere a svájci istállónak, amely 2019-ben vette fel az Alfa Romeo nevet. A csapat a 2007-es világbajnok finn Kimi Räikkönennel és az olasz Antonio Giovinazzival jelenleg nyolcadik a konstruktőrök versenyében.

Ide tartozó hír, hogy ugyanez a páros lesz a következő idényben is az istálló két versenyzője. A csapat ezt pénteken jelentette be, amivel az is eldőlt, hogy a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher fia, Mick jövőre biztosan nem az Alfa Romeónál mutatkozhat be. A Formula–2-es vb összetett pontversenyében élen álló 21 éves pilóta a Ferrari versenyzőakadémiájának a tagja, így elképzelhető, hogy az amerikai Haas istállónál debütálhat, utóbbinak – az Alfához hasonlóan – a Ferrari a motorbeszállító partnere.