2024. április 25., csütörtök
SPORTHÍREK

Vereség a franciáktól

KOSÁRLABDA

Fontos mérkőzést vesztett el hazai parketten a Partizan az Eurokupa A csoportjában. A fekete-fehérek az 5. forduló keretében a francia Bourg együttesét látták vendégül, amely korábban már két meccset is kihagyott koronavírus miatt. A vendégek az első perctől vezettek Belgrádban, a második negyedet pedig hatalmas különbséggel, 35:21-re hozták le, amivel a nagyszünetre sorsdöntő előnyt (40:57) építettek ki. Vlado Šćepanović csapatának innen esélye sem volt fordítani, a néhány ponttal megnyert második félidő arra volt jó, hogy a vereség ne legyen még súlyosabb. A meccs legjobbja Pelos (28) volt a győztes soraiból, a Partizannál Gordić (15) járt élen.

Eurokupa, A csoport, 5. forduló: Unics–Joventut 82:82, h. u. 91:93, Partizan–Bourg 76:89, Venezia–Bahçeşehir 78:78, h. u. 88:82. A sorrend: Joventut 10, Partizan 7, Unics (–1) 6, Bourg (–2), Venezia (–1) és Bahçeşehir 5 pont.

KÉZILABDA

Döntetlen Kielben

A Veszprém 31:31-es döntetlent játszott a Kiel otthonában a férfi BL csoportkörének szerdai fordulójában. A hét rangadójának kikiáltott mérkőzést hatékonyan kezdte ugyan a Veszprém, a házigazdák azonban az első játékrész közepére átvették az irányítást és a vezetést is. A második játékrészben a németek egyre magabiztosabban játszottak, mind védekezésben, mind támadásban módosították taktikájukat, és átvették a vezetést. A Veszprém sokáig gólt sem szerzett, az utolsó négy percben viszont összekapta magát, egyenlített, és pontot szerzett.

A mezőny legeredményesebb játékosa Sander Sagosen lett 9 góllal. A mezőny legjobbjának a németek szerb kapusát, Vladimir Cuparát választották, aki 46 lövésből 17-et hárított.

6. forduló, B csoport: Kiel–Veszprém 31:31, Celje–Motor 31:32. Az élcsoport: Veszprém 9, Barcelona és Aalborg 8 pont stb.

Elhalasztották a selejtező második meccsét

A járvány okozta korlátozások és a Belgiumban uralkodó kedvezőtlen helyzet miatt elhalasztották a belgák Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzését. A 2. fordulós találkozóra november 7-én került volna sor, ám a belga válogatott nem tarthat közös edzéseket, és a meccset sem tudják megrendezni, így az európai szövetség a halasztás mellett döntött. Szerbia a tervek szerint november 4-én Görögország ellen lép pályára Nagybecskereken.

RÖPLABDA

Csak egy meglepetés

A szerb kupa csonka negyeddöntője első meccseinek egyetlen meglepetése, hogy a másodosztályú topolai Karađorđe le tudta győzni a fővárosi Partizant. A rangadón a Ribnica hazai pályán is csak üggyel-bajjal őrizte meg őszi veretlenségét. A visszavágókat a jövő héten tartják meg.

Szerb kupa, negyeddöntő, férfiak: Radnički (K)–Mladi radnik 3:0, Ribnica–Niš 3:2, Karađorđe–Partizan 3:2, november 3-án: Spartacus–Vojvodina. Nők: Inđija–Ub 0:3, Železničar–C. zvezda 3:0, Beograd–TENT 1:3, november 4-én: Partizan–Jedinstvo (P).

Szuperliga 6. forduló, nők: Jedinstvo (P)–Partizan 3:1.

VÍZILABDA

Bujka szögre akasztotta

Miután az olaszok a szezon közepén lezárták a bajnokságot, és a légiósokat hazaküldték, Bujka Barbara Európa-bajnok vízilabdázó bejelentette, hogy befejezte profi pályafutását, és visszaköltözött Németországba. A 34 éves center visszatérése után Németországban edzőként kezdett dolgozni a Düsseldorfernál, de a játékkal sem hagyott fel, a Bayer Uerdingent erősíti. A center előbb német színekben pólózott, majd 2006-ban bemutatkozhatott a magyar válogatottban, amellyel három bronz után a 2016-os Európa-bajnokságon aranyérmes lett. A 2013-as világbajnokságon ugyancsak a harmadik helyen végzett a csapattal. A Magyar Ezüst Érdemkeresztet 2012-ben kapta meg, abban az esztendőben az év legjobb magyar vízilabdázójának választották, egy évvel később pedig harmadik lett a nemzetközi szövetség szavazásán.