2024. április 19., péntek
KERÉKPÁROZÁS – VUELTA A ESPAÑA

Egy nap a sprintereknek

Az eddigi legegyszerűbb szakasszal folytatódott Spanyolország északi részén a Vuelta. A szintrajz alapján borítékolható volt a mezőnyhajrá, és az időjárás sem nehezítette meg a bringások dolgát. A szökés gyorsan kialakult, a bolyban mindössze ketten voltak a baszk Aritz Bagües és a kolumbiai Juan Felipe Osorio személyében. A párosnak legfeljebb ötperces előnye volt, és húsz kilométerrel a cél előtt meg is fogták őket. Az utolsó húszason belül néhány kisebb lankán haladtak át a versenyzők, de senki sem próbálkozott támadással, így következett a sprint. Ebben az első számú favorit, a Tour de France-on zöld ponttrikós Sam Bennett tökéletes felvezetést kapott, és könnyedén nyert, de a zsűri később fejelésért hátrasorolta, így végül Pascal Ackermann lett a győztes.

Összetettben továbbra is Richard Carapaz vezet a címvédő Primož Roglič előtt. A pontversenyben a szlovén áll az élen, a fiatalok (U25) különversenyében az összetettben ötödik spanyol Enric Mas az első, a hegyi trikóért zajló küzdelmet pedig a francia Guillaume Martin vezeti.

Végeredmény, 9. szakasz (Castrillo del Val–Aguilar de Campoo, 157,7 km): Pascal Ackermann 3:39:55 óra, Gerben Thijssen, Max Kanter, Jasper Philipsen a. i. stb. Az összetett állása: Richard Carapaz 36:11:01 óra, Primož Roglič +13, Dan Martin +28, Hugh Carthy +44 mp, Enric Mas +1:54 perc stb.