2024. április 23., kedd

Szakállas Zsolt az új oktatásügyi titkár

Szakállas Zsoltot tartományi kormányfő-helyettessé nevezték ki, és a következő időszakban ő áll a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság élén.

Szakállas Zsolt 1984-ben született Újvidéken. A Svetozar Marković Gimnáziumban érettségizett magyar nyelven, majd a Jogtudományi Karon szerzett egyetemi oklevelet 2008-ban, 2010-ben pedig az Újvidéki Egyetem kiemelt díjban részesítette, mert magas tanulmányi átlaggal fejezte be a mesterképzést. Tanulmányai alatt és ezt követően Németországban és Magyarországon különböző egyetemeken vett részt továbbképzésen. 2011-ben a Bundestag ösztöndíjasává választották.

Az újvidéki községi bíróság volontőr gyakornoka volt, majd kisebb megszakításokkal a tartományi közigazgatásban dolgozott. A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság altitkára volt 2016-tól. Befejezte a szerbiai külügyminisztérium keretében működő diplomata akadémiát is és ügyvédi vizsgát is tett.

A Vajdasági Magyar Szövetség tagja.

Anyanyelve, a magyar és a szerb nyelv mellett folyékonyan beszél angolul és németül, valamint francia nyelven is tud kommunikálni.

Nős – olvasható a tartományi kormány honlapján közzétett életrajzban.