2024. április 20., szombat

A tervekről egyeztettek

A továbbiakban is együttműködik a Magyar Nemzeti Tanács és Topolya község önkormányzata

A Magyar Nemzeti Tanács képviselői Szatmári Adrián Topolya községi elnökévé választása óta első alkalommal tettek látogatást a topolyai önkormányzatban.

Az MNT-vel eddig is jó kapcsolatot ápolt a községi vezetés, egyebek mellett támogatásával cserélték ki a bácskossuthfalvi, pacséri és topolyai (Zentai úti) óvodák nyílászáróit, Bácskossuthfalván korszerűsítették az iskola számítástechnikai termét, Zentagunarason pedig támogatásával került vissza a színház a közösséghez. A magyar nyelven tanuló elsős kisdiákokat minden évben – Topolya községben is – iskolakezdési csomaggal segítik. Mint ismeretes, Topolya községben a Juhász Erzsébet Könyvtár és Topolya Község Múzeuma a Magyar Nemzeti Tanács által alapított intézmények.

Ez alkalommal a topolyai önkormányzatban a találkozón részt vett Hajnal Jenő, az MNT elnöke, Jerasz Anikó, az MNT Végrehajó Bizottságának elnöke, Lulić Emil hivatalvezető, Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke, Szatmári Adrián községi elnök és Tomik Nimród, a községi képviselő-testület elnökhelyettese. A megbeszélésen Topolya község kulturális és közösségi életének alakulásáról, a jövőbeni tervekről és célokról egyeztettek, és a továbbiakban is a jó együttműködésre törekszenek.